lifesaving.nl banner 1

CIAO!
Ciaoo Tutti!
Afgelopen vrijdag 7 mei vloog een selectie van het Nederlands Senioren team naar Italie voor de  3e Trofeo Isola d'Ischia. Deze selectie bestond uit Saskia Coolen, Ruud van Bommel (beide RB Heythuysen), Marianka Peeters en Sjors Pietermans (beide RB Echt) en niet te vergeten coach Jolanda van Dalen (RB Zevenaar).

Om op het eiland Ischia te geraken moesten we vanuit Napels de boot nemen. Op het eiland zelf werden we opgehaald door voormalig formule 1 coureur Alberto die ons bracht naar het mooi Hotel met prachtig uitzicht:

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=YYlIlG2l3Ek}
Voormalig F1 coureur Alberto in actie

Schit-te-rend
Hotel met prachtig uitzicht

Zaterdag was de eerste wedstrijddag. 8 uur vertrokken we met Alberto a la strand. Het strand was in 1 woord: Mag-ni-fiek! Bij aankomst op het strand bleek dat er meer concurrentie was dan verwacht: bij de dames namen als Elena Prelle en Marta Mozanicca (beiden leden van het Italiaans team).En bij de heren Nicola Ferrua(Ita), Oishin McGrath uit Ierland (die nog 7e werd op de WK met Boardrescue) en niet te vergeten , uit Roemenie,een beer van een man die ex wereldkampioen was op de K1 Kajak.
Die morgen startten we met de Ski Race, bij femini internazionale startten de dames in een straight final. Beide Hollandse dames hebben een snelle start en gaan goed mee. Bij de laatste boei liggen Prelle en Peeters zo goed als naast elkaar maar op pure kracht perst Prelle er een eindsprint uit. Uitslag: Prelle 1, Peeters 2 en Coolen 3.  Bij de Maschi Internazionale kwamen Herr  Ollie en Mr Sjors Pussy Pietermans in 2 verschillende series aan de beurt maar verzekerden zich allebei  voor de Finale. Overigens kregen we van de ex wereldkampioen nog niet een show te zien die we verwachten, hij viel namelijk van z'n ski bij de start. Toen de rest van het veld toch al een stuk van hem vandaan was zette hij 'ff'  aan, met 10 ongelooflijk krachtige slagen was hij alweer bij de rest van het veld. Dat beloofde wat voor de finale.
In de finale bleek inderdaad dat de Roemeen ex wereldkampioen geweest was, met een grote lengte voorsprong won hij de Ski race. Ollie werd nipt 4e en Sjors 6e.

Na de skirace finales was het pauze. Gedurende deze pauze kregen we een spectaculaire reddingsshow te zien van de Italiaanse waterpolitie. Dit hebben wij exclusief op film

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=BRgYSa5yg7M}

Later die dag was dan de board Race. Ondanks boards die niet heel zorgvuldig onderhouden waren, zorgden de dames weer voor de medailles. Marianka werd vlak achter Elena Prelle 2e en Saskia werd prima 3e.

podium

Bij de heren was er eerst de vrees dat er te weinig boards waren. Dat probleem werd gelukkig snel opgelost. Na het fluitsignaal waren beide heren goed weg,helaas was Ollie's board meer tape dan wax en viel het board bij de start uit zijn handen. Hij kwam wel nog goed terug. Uitslag: Sjors 4e, Ruud 13e.

s'Avonds konden we gaan genieten van de “Lovely” thermaal baden en het lekkere eten.
De volgende dag stond de Ocean(wo)man op het programma. Maarrrr
Bij aankomst op het strand bleek een waren D-Day van de parelkwallen. Eerst werden de Beachflags van de italiaanse clubs afgewerkt en probeerden een paar politiemensen met schepnetjes de kwallen uit het water te vissen. Maar het mocht niet baten: Helaas, geen Ocean(wo)man.
Daarvoor in de plaats werd er de Internazionale Beachflags gedaan. Snel oefenden we nog even hoe de start ook alweer moest. Bij de dames een straight final van 3 personen. Een heuse clash of the titans brak aan toen de enige Italiaanse deelneemster in dit veld wegviel en Marianka en Saskia voor Goud/Zilver gingen. Marianka was net iets sneller met het opstaan bij de start en greep het stokje voor Saskia.
Bij de mannen waren er 14 deelnemers. Sjors werd 6e en Ollie 4e achter 2 Italianen en Colm Fitzgerald, een Ier die 17e werd op de WK 2008 op Beachflags.

Die middag werd ook het overall internazionale klassement bekend en........ *tromgeroffel*.....
Holanda Primo! Met een Huge beker op zak vertrokken we maandag middag weer naar huis. Eerst werden nog wat Hollandse Stroopwafels uitgedeeld aan de gastheren en toen was het tijd om de boot naar Napoli Airoporto te nemen
Een goed begin voor het Ocean seizoen dus.

Ciaooo

Foto's: Sjors Pietermans, Marianka PeetersEiland van Ischia Trofee Website
Meer over Ischia op LifeSaving.nl