lifesaving.nl banner 1

9e_lifesaving_cup_2

 

 

 

 

 

 

Aanstaande zaterdag 16 september wordt voor de 9e keer de LifeSaving Cup georganiseerd in het wonderschone Scharbeutz. Voor velen al een begrip, voor anderen nieuw, maar altijd een feest. Niet alleen de wedstrijd, want sommigen vieren daar een verjaardag.

Volgens velen is dit de mooiste wedstrijd van het jaar. De locatie is dan ook schitterend te noemen, alle wedstrijden worden om de Seebrücke gehouden. Hetgeen dan weer discussies oplevert of de Ostsee nou wel een meer is waar deze brücke ligt én of het nu wel een brug is, want na een paar honderd meter houdt hij op. In ieder geval beginnen de Board en Ski Race, Ironperson en Taplin aan de ene kant ervan en eindige aan de andere kant, voor het talrijk aanwezig publiek uit de badplaats een uniek mogelijkheid om de sporters de gehele wedsstrijd van dichtbij te zien. (Mooi idee niet, Dr Klaus M-parkours?!) Dát niet alleen, want vaak zijn er ook nog golfjes te bekennen, en bij het langzaam dieper wordende parcours, levert dat mooie plaatjes op!

Scharbeutz












Bij deze wedstrijd ligt meestal de nadruk niet op het moeten maar op het mogen, wat dus een relaxte sfeer met zich meebrengt. Dit jaar zal er alleen misschien wat meer haast gemaakt moeten worden met de onderdelen vanwege het record aantal deelnemers dat zich aangemeld heeft. 272 Deelnemers van 21 verschillende teams en met 2e en 3e teams meegeteld worden het 31 teams.

  1. Ahrensburg 1 & 2
  2. Alpen 1 & 2
  3. Barmstedt
  4. Bonn
  5. Brühl
  6. Celle 1, 2 & 3
  7. Fellbach
  8. Hamburg 1 & 2
  9. Harsewinkel
  10. Langenberg
  11. Lübeck 1 & 2
  12. Mölln
  13. Norderstedt 1 & 2
  14. Nümbrecht
  15. Region Uetersen
  16. Rendsburg 1 & 2
  17. Rheurdt
  18. Schwerte 1 & 2
  19. Stralsund 1 & 2
  20. Wilhelmshaven
  21. Zevenaar (NL)

De wedstrijd zal overigens live te volgen zijn via de webcam, dus klik voor een wedstrijdparcoursoverzicht of voor de wedstrijd zaterdag HIER!