lifesaving.nl banner 1

{multithumb thumb_height=250}Hang loose baby!In de tweede ronde van de Kellogg's Nutri-Grain Iron Man series ging het vannacht om elke onderdeel zo snel mogelijk af te leggen. In deze zogenaamde accumulator waren de verschillende bij de laatste race toch wel heel klein en dat met weer wat kleine golfjes, maakte het weer überspannend. Shannon Eckstein van zijn troon gestoten? Alicia Marriot opnieuw naar de overwinning?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{multithumb thumb_width=250}

en we zijn wegAlicia Marriot

 

Bij de dames was het na de losse ski, board en surf race Kristyl Smith die als eerste mocht vertrekken. Drie seconden na haar mocht Hayley Bateup vertrekken, zo goed als niets dus. Elizabeth Pluimers mocht pas na 18 seconden wegwezen en de winnares van ronde 1, Alicia Marriot had 21 seconden aan de broek.

{multithumb thumb_height=250}

Courtney Hancockon my way

 

Al direct vanaf het begin met de ski was het Bateup die de leiding pakte, met Smith Naomi Flood, die haar 20 seconden achterstand zwaar aan het goedmaken was, op de hielen. Tijdens het zwemmen bleek haar vooruitgang op dit gebied. Ze kon aardig bijblijven bij Marriot, Smith en Flood. Tijdens het ronde board was het dan weer Hayley die het best om kon gaan met de verraderlijke omstandigheden. Een klein golfje gaf haar net wat ze nodig had en zo stond ze het eerst weer op haar voeten en kon de sprint naar de finish beginnen. "Leeftijd maakt dus geen verschil," aldus de vrouw die vorige week 30 jaar is geworden.

 

Sprint finishHayley ftw

 

Update: Het eerste interview met Hayley na de finish, voorzien van een paar bewegende beeld van start en finish.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=iAPBi1qHcao}

 

Bij de heren was het misschien nóg wel spannender na de individuele races. De board en ski race waren dan wel gewonnen door Shannon Eckstein (wie anders, zou je haast denken) maar de vierde race en dus de volledige Iron Man werd slechts begonnen met 1 seconde voorsprong. Sam Hamilton mocht dus nagenoeg gelijk met Shannon er vandoor. Hugh Dougherty stond op 9 seconden en Ky Hurst moest 16 seconden wachten voor hij los mocht. 

{multithumb thumb_width=250}

Shannon shinesHugh Dougherty

 

Uiteraard is het voor zijn tegenstanders al moeilijk genoeg om op gelijke hoogte met Shannon te beginnen, maar met zo'n voorsprong is het haast direct gedaan. Shannon keer nog af en toe om, maar zag zijn tegenstanders niet dichterbij komen en kon rustig uitvaren. Afhankelijk van wat je referentiekader is natuurlijk. Hij had in ieder geval genoeg reserves over, mocht het nog spannend worden. 

{multithumb thumb_height=250}

Ky HurstPooley

 

Achter hem waren het weer Hugh Dougherty en Ky Hurst die het podium complementeerden. Zie gisteren dus.

{multithumb thumb_width=250}

dames podiumShannon celebrates

 

Nu is het even wachten tot Channel 7 alles netjes heeft uitgezonden voor het spektakel ook YouTube bereikt. Mocht het zover zijn, weet u waar u dat direct terug kunt zien.

{multithumb thumb_height=250}

number 2!w00t

 

Foto's
Harvpix: Deel 1, deel 2
Facebook: Ronde 2

www.ironmanseries.com.au

Hanson Media Group Surf Sports Pagina
Kellogg's Nutri-Grain Iron Man Series 2010 Facebook pagina

Kellogg's Nutri-Grain Iron Man Series - Warming Up

Kellogg's Nutri-Grain Iron Man Series - Ronde 1