lifesaving.nl banner 1

In 't zelfde schuitje

Na Juffie's Review is het nu tijd voor de belevenissen in Italië vanuit het oogpunt van Ruud van Bommel. Ollie over Italië, 65+groupies en natuurlijk de platmakende uitslagen. Kijken wat ie doet!

 

Ciao tutti,

Afgelopen weekend werd er onder aanvoering van Jolanda van Dalen een select team van 4 naar het eiland Ischia in Italië gezonden om daar goede zaken te doen.
Neen, niet op maffia gebied.., maar op Lifesaving gebied!!

Bij aankomst op Napoli Airoporto stond het ontvangstcomité al klaar. Even wennen aan de Italiaanse rijstijl, oftewel met mach 3, en veel getoeter en een half uurtje later zaten we op de boot naar Ischia. Ondertussen heeft het andere deel van de internationale deelnemersveld zich bij ons gevoegd onder de naam van Julia Schatz. De vulkaan Vesuvius achter ons latende komen we dan even later op Ischia, een idyllisch eiland met veel warmwater bronnen en thermaal baden.

Hier ontmoeten we onze vlugge en vriendelijke chauffeur AlbertoOOO, niet van Samson.
De rest van de dag komen we bij van de reis en bereiden we ons voor op de laatste oceanwedstrijd van het seizoen.

De volgende dag worden we om 9u naar het wedstrijdstrand gereden. Iets later dan de Italianen omdat de internationale races pas ietsje later zouden beginnen. Na enkele minuten horen we dan dat we ’s middags pas aan de bak hoeven. Oftewel om 15.00uur!!
De Italiaanse klok zullen we maar zeggen. Maarja he, dan maar 6u relaxen op dit “belle” strand. No problemo. Elke race die we hebben gedaan was straight final, omdat er maar een beperkt aantal boards en ski’s waren. Vergeleken met dit materiaal is het 2de hands bondsmateriaal nog pico bello! Het deelnemers veld was niet al te sterk, alleen af en toe een verdwaalde EJC-ganger.

Resultaten van deze dag:
Boardrace: Rik secondo, Ruud quatro, Julia primo, Marianka secondo, Maike 3e.
Skirace:     Rik 1, Ruud helaas 6 nadat hij van z’n fijne ski viel toen hij 2de lag.
        Maike 1, Julia 2, Marianka 3

Teruggekomen in het hotel (bejaardenhuis) kregen we lekker eten van de olijke eigenaar. Sportende mannen krijgen 2 keer zo veelLaughing. Onze bejaarde medebewoners keken al met een scheef oog naar ons, maar nu waren ze wel zeer enthousiast! Gelukkig dat Juffie Italiaans spreekt want we hadden er opeens een horde fans bij! De volgende dag kwamen ze zelfs allemaal naar het strand om ons aan te moedigen!!

Zondagmorgen p0wnde de internationale deelnemers de oceanman/woman mede doordat de ski kwaliteiten van de aanwezige Italianen op een laag pitje brandde. Luid gejuich van onze 65+ delegatie! Zichererungen, leuke praatjes en cadeautjes later maken we die middag een rondvaart rondom het eiland. Op de tussenstop halverwege de trip een lekker stukje chocoladetaart. ’s Avonds nog even chillen in het thermaalbad en naar bed.

Resultaten van deze dag:
Oceanman: Rik 1, Ruud 2
Oceanwoman: Maike 1, Julia 2, Marianka 3

Op maandag relaxen we nog even aan het zwembad voordat we huiswaarts varen en vliegen. We nemen afscheid van onze nieuwe vrienden en zeggen ciao ciao!!
Een goede afsluiter van het seizoen!

Als laatste,
Hartelijk dank aan onze gastvrije Italiaanse vrienden en fans!

 

Eiland van Ischia Trofee Website

Jolanda's Review

Foto's: Ruud van Bommel, Marianka Peeters