lifesaving.nl banner 1

Déjà vu

Het is al duidelijk dat er wat begint te rommelen rondom de NK. De golfvoorspellingen worden bekeken en het belooft weinig/veel* goeds. De voorspellingen lijken wat af te zwakken, maar we houden het in de gaten. De deelnemers zijn ondertussen al wel duidelijk. De uiterste inschrijfdatum was namelijk gisteren. Op naar de golven en naar de deelnemers!

 

* doorhalen wat van toepassing is.

 

Zoals we in de uitnodiging al duidelijk maakten is er een golfvoorspelling op de precieze locatie van Magic Sea Weed. Deze geeft op moment van schrijven het volgende plaatje:

 

Golfvoorspelling MSW

 

12 uur 's middags dus  een dominante swell (vakjargon voor deining) van 6 seconden van 1,5 meter hoog. Dit alles bij een wind van 24 kph uit het noordwesten. Dat is zeg maar krachtje 4 op de schaal van Beaufort. Het weer spreekt verder voor zich. Helaas is het pure zonnetje uit de voorspelling van vanmorgen alweer verdwenen, maar gelukkig wordt het al wel weer een graad warmer. Kortom, blijf de voorspellingen in de gaten houden!

 

Instant update: de vooruitzichten zijn alweer verbeterd! Hogere golven met mooier weer.

 

Bij de weg heeft de organisatie ons medegedeeld dat het hoogwater zal zijn om 10.15 uur en laagwater om 16.45 uur. Doe er je voordeel mee!

 

Gaan we verder kijken naar de deelnemende teams. Terwijl de junioren en nog jongeren des lands alweer hulpeloos langs de kant moeten zitten gaan 40 senioren heren en 31 senioren dames zaterdag uitmaken wie waarop Nederlands Kampioen gaat worden. De volgende teams verschijnen aan de start:

 

AlblasserdamAmersfoortDordrechtDuitslandEcht
AlblasserdamAmersfoort
Dordrecht
DuitslandEcht
     
EindhovenGoudaHeythuysen?Tilburg
EindhovenGoudaHeythuysenMelick-
Herkenbosch
Tilburg
     
VlissingenWeertZevenaar  
VlissingenWeertZevenaar
  

 

Golfvoorspelling voor het Slufterstrand

Routebeschrijving (zelf in te vullen)

NK Ocean site van de RRB

LifeSaving.nl Club Cap Colour Guide

Uitnodiging  /  Invitation (English)

Tijdsschema  /  Time Table (English)

Inschrijfformulier / Entry Form

Programmafolder