lifesaving.nl banner 1

Beach Flags voor alle leeftijden Na het eerste succesvolle Lifesaving.nl evenement in het zwembad afgelopen februari trekken we nu richting het strand en buitenwater voor de eerste Lifesaving.nl Beach Flags Tour. We kregen al veel vragen wat toch die onbekende evenementen in de kalender moesten zijn, dus wat is nu de bedoeling hiervan?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Lifesaving.nl Beach Flags Tour is een nieuw evenement, dat voornamelijk om, het woord zegt het al, Beach Flags gaat. Maar er is meer want ook wateronderdelen komen aan bod. Het grote doel is zoveel mogelijk mensen met Life Saving in aanraking laten komen, maar natuurlijk gewoon een leuk dagje Life Saving.

 

Flag is mine!

 

Maar ook het woordje tour geeft ook al aan dat er meer is. Op de planning staan dan ook een drietal wedstrijddagen verspreid over de zomer en verspreid over het land. Daarmee is de volgende planning voor de zomer van 2009 rond:

 

zondag 28 juni: Tolkamer

Op de plek van de jaarlijkse GZG Cup zal de eerste wedstrijd plaatsvinden, maar op welk wateronderdeel hier gestreden wordt is nog even onduidelijk.

 

zaterdag 4 juli: Noordwijkerhout

Op het strand waar al vaker trainingsdagen georganiseerd werden, aan de Langevelderslag, gaat de LBFT in de tweede ronde. Hier zal dan ook nog eens in de golven van de Noordzee gestreden gaan worden. De golven zijn in ieder geval al besteld.

 

zaterdag 8 augustus: Eersel

Als afsluiting zal er een kleine maand voor de opening alvast een voorschot genomen worden op de EjK. Op hetzelfde strand zal er alvast flink geflagd worden, maar ook zal het parcours op het water uitgeprobeerd worden. Aangezien deze datum nog het meest ver weg is, is deze derde ronde nog even onder voorbehoud.

 

There can be only one

 

Hoe gaat de Beach Flags Tour te werk?

Voor het probleem van slechts één Beach Flags start biedt de Tour een tweetal oplossingen, zodat het voor een beginner of een mindere sprinter ook leuk wordt/blijft. Ook als je direct tegen een Simon Harris of Melissa Howard moet. Ten eerste worden er op de dag twee hele Beach Flags wedstrijden gehouden en ten tweede komt iedereen in een finale. Daarvoor worden er finales ingericht zoals een bekende A-finale en B-finale, maar ook een minder bekende C-finale, dan wel D-finale. Aangezien elke finale uit 8 Beach Flaggers bestaat, kan eenieder op zijn/haar niveau een stukje flaggen en punten verdienen. Jawel, want de nummer 1 van de A-finale krijgt net zoveel punten als dat er deelnemers zijn, maar ook de winnaar van de D-finale krijgt punten voor het aantal verslagen deelnemers. Alle puntjes worden dan weer netjes meegenomen naar de volgende ronde, waar afhankelijk van het aantal deelnemers meer of minder punten te verdienen zijn.

 

Board Race in Noordwijkerhout?

 

Na twee Beach Flags wedstrijden zal er dan nog een Surf Ski, Surf Race, Board Race of Iron Person gehouden worden. Dit is afhankelijk van de lokale omstandigheden en misschien wel de wens van de deelnemers!

 

Iedereen kan flaggen

 

Naast het feit dat er jongens, meisjes, dames en herenklassementen zijn, is er ook een klassement voor teams. Hierin telt elk teamlid gewoon mee met zijn punten, dus is het zaak zoveel mogelijk teamgenoten op de been te krijgen voor de club!

 

Binnenkort volgt er meer gedetailleerdere informatie. Nu alvast moeilijke vragen stellen of melden dat je dabei bent kan hieronder.