lifesaving.nl banner 1

Whereis Aussies 2009Afgelopen weken werd het slotstuk van de Australische zomer gehouden met het hoogtepunt van het jaar, de Australische kampioenschappen. Alle grote namen stonden weer paraat, deze keer om te doen wat ze altijd doen, nieuwe dingen te doen, of een comeback te maken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De wedstrijden begonnen met de Interstate wedstrijden, zeg maar Queensland tegen New South Wales en dan nog de andere staten. Daarna was het 2 dagen de beurt aan de Masters, voordat de aspirantjes tot en met de open categorie aan de beurt waren. Dit werd het derde en laatste jaar voor de Aussie Titles in Perth, want volgend jaar is het weer oud en vertrouwd op Kurrawa Beach. Kortom actie alom, dus hier even wat hoogtepunten van de eerste dag van de Australische Surf Life Saving Championships, met alvast een filmpje gemaakt door West TV.

 

"wow Zeus zelf op een ski"

 

Open Women's 2 km Beach Run

AL vier keer eerder werd dit evenement gewonnen door Alison O'Toole van City of Perth, dus zou je verwachten dat deze laatste keer voor het thuispubliek wederom appeltje eitje zou zijn voor Alison. Tijdens de opmaat naar deze race was er alleen iets tussengekomen zo'n vier weken geleden, luisterend naar de naam Tighe. Dus was zoonlief om 7.30 uur heel verbaasd toen hij niet gevoederd werd en zijn moeder aan de startlijn stond om haar titels te verdedigen. Sinds de invoering van de 2 km op de Aussies in 2005 was er namelijk nog geen andere winnares. Ondanks de geboorte van haar eerste zoon vond ze het toch vrij makkelijk om te winnen. "Ik had geen verwachtingen en wilde rustig aan doen en maar kijken het af zou lopen. Achteraf was het vrij makkelijk, het zand was hard," aldus de kersverse moeder, die titel nummer vijf bij kon schrijven.

 

Marvel Mum Alison O'Toole

Alison O'Toole, Tighe en James

 

Open Men's Single Ski Relay Race

Iets later op de dag, zeg maar 75 rondes van verschillende onderdelen later, was het tijd voor de finale van de Ski Relay bij de heren. Enkele grote namen deden niet mee aan dit onderdeel en dus was er maar één team dat echt genomineerd was voor goud. Natuurlijk moest het wel even gebeuren met de hoge golven daar in Perth, maar uiteindelijk geen vuiltje aan de lucht voor Zane Holmes, Nick Crilly en Tate Smith. Ze finishten voor Manly Blue en Kurrawa 1.

 

Terrific Trio

 

Open Women's Surf Teams Race

Na het tellen van de punten bleek dit onderdeel ten prooi gevallen aan het team van City of Perth met Candize Falzon en Alicia Marriot. Een stukje beter dus dan het team van Northcliffe A, met Courtney Hancock, Kristyl Smith, Kirsten Ulmer en Elizabeth Pluimers. Northcliffe B troefde team C dan weer af om plaats 3 met bekende namen als Eloise van Gysen, Brooke Fletcher, Flora Manciet en Bonnie Hancock. Niet zo gek dat Northcliffe A, B en C zulke goede zaken doen dus. Allemaal leuk dat opgesom, geef ons maar eens wat bewegend beeld! Ok, hier de bewegende beelden.

 

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=Va-rGrMYMkA}

(ook verkrijgbaar in High Quality)

 

Open Men`s Rescue Tube Rescue Race

Direct daarna werd voor de mannen de Rescue Tube afgehandeld. Dit onderdeel wordt echter niet heel erg belangrijk gevonden en krijgt dus ook niet heel veel media aandacht. Degene die dit maal wel veel aandacht kreeg moeten we zoeken in het team dat tweede werd. Als eerste kwam het team van de gebroeders Chris en Hayden Allum over de meet. Beau Cummins en Dev Lahey waren voor Northcliffe A niet genoeg om tweede te worden, maar nog wel derde. Tweede werd het team van Northcliffe B met in de gelederen Stuart Snell. De Welsh Wizard woont al zo'n zes jaar in de omgeving van de Northcliffe club, zodat hij wat beter zou worden op de Iron Man. Helaas voor hem wordt hij al tijden geplaagd door rugblessures. Dus besloot de 29-jarige het dit jaar eens over een andere boeg te gooien en deel te nemen aan de Champion Lifesaver en de Champion Patrol Competition. Stuart's fotografische geheugen hielp hem bij de kennis van "het blauwe boekje" ondanks dat het zijn eerst keer was, kon hij na afloop tweemaal een gouden medaille mee nemen. Zijn team captain had nog nooit iemand zien heersen op deze manier.

 

Open Women`s Surf Board Relay Race

Opnieuw was er weer succes voor de thuisploeg, Candize Falzon wist namelijk met hulp van Jade Whitehead en Lara Taylor het goud te veroveren op de Board Relay. Tweede werd Maroochydore 1op de voet gevolgd door Kurrawa Team 1 met Hayley Bateup en Terri Sullivan. Gelukkig zijn ook hiervan al bewegende beelden te aanschouwen.

 

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=q09V9aZOg1Y}
(waarvan ook een HQ versie beschikbaar is)

 

 Tot zover dag 1, op naar dag 2!

 

Uitslagen: www.aussies.slsa.asn.au

Aussie Titles 2006 (met Jeronimo en Hemd)

Aussie Titles 2007

Aussie Titles 2008 - Dag 1 (met Sappie en Smaike)

Aussie Titles 2008 - Dag 2 (met Sappie en Smaike)

Aussie Titles 2008 - Dag 3 (met Sappie en Smaike)

Aussie Titles 2008 - Dag 4 (met Sappie en Smaike)