lifesaving.nl banner 1

In het verre, verre, warme, warme Australië is het "korte afstands" seizoen nu echt begonnen. Afgelopen zondag (12 november) was namelijk de eerste ronde van de "Summer Surf Series" Deze wedstrijd geldt als een selectie wedstrijd voor de "Carlton Mid Ocean Assault Series." Een hele mond vol weer, met wederom vele grote namen die vochten om selectie. Een opvallende prestatie van de legendarische Ky Hurst. Vier weken geleden besloot de beste Surf zwemmer ooit, om toch maar weer mee te doen aan het Ocean Seizoen. Vooral zijn Board kwaliteiten zouden moeten zijn verbeterd als we hem mogen geloven. Bij de eerste *kuch* short course Iron Man van het jaar bleek dat niet. Meneer had een slechte start en kwam als laatste (!) weer op het vaste land aan. Tijdens zijn favoriete gedeelte, zwemmen, wist hij dan ook niet hoeveel mensen hij inhaalde. Wel mocht hij als eerste starten met het laatste deel, de ski (!!!). Wat betekende dat de Surf Life Saver van Tugun SLSC  weer een overwinning achter zijn toch al imposante rijtje overwinningen kon zetten.

Ky Hurst
Ky Hurst

Hiermee hield hij net Wade Kruger van Burleigh Heads/Mowbray Park SLSC achter zich. Een eindje verder kwamen dan nog zijn teamgenoot Hugh Dougherty en als vierde en vijfde Shannon Eckstein en Pierce Leonard (beide Northcliffe SLSC)  Ook wist Ky als vanzelfsprekend de Surf Race te winnen. Zij het met wat mazzel van een golf. Hiermee bleef hij nét Nathan "de broer ván" Smith van Cronulla SLSC. Derdes was toptalent Corey Jones (Metropolitan Caloundra

Bij de dames ging het er tijdens de Iron Woman niet minder fanatiek aan toe. Kristy Cameron Harris (Northcliffe) maakte haar verlies van de Coolangatta Gold goed, door gewoonweg te winnen. Tweede werd wereldkampioene Iron Woman Kristy Munroe van Alexandra Headland SLSC. Ook van Northcliffe maar deze keer derde was Hayley Bateup.

Kristy Harris
Kristy Harris

Ook geen echte verrassing was de winnaar van de Beach Flags; 3 voudig wereldkampioen en 5 voudig Australisch Kampioen Simon Harris. Alhoewel zijn grootste overwinning vast Kristy zal zijn.
Simon Harris
Simon Harris

Bron: SLSA


In verder buitenlands nieuws: Een nieuwe DVD set van de WK in Australië is ontdekt. Een set van maar liefst 4 DVD's met daarop:

  • DVD 1: - Intro (20 Min.) - Nationals Indoor (72 Min., A-Finals + Zeker-eringen 1e Dag)
  • DVD 2: - Openingsceremonie (15 Min.) - Nationals Indoor (60 Min., A-Finals + Zeker-eringen 2e Dag)
  • DVD 3: - Nationals Outdoor (65 Min., Finals + Zeker-eringen Deel 1)
  • DVD 4: - Nationals Outdoor (75 Min., Finals + Zeker-eringen Deel 2)

Geïnteresseerden kunnen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mailen. Een DVD set kost 20 euries + verzendkosten, maar kan ook zonder verzendkosten opgehaald worden tijdens de German Cup.

Bron: Rettungssport.com