lifesaving.nl banner 1

Hans Vijge Zilver tijdens de Queensland State Titles 2006Na de wk interclub is er nog een groepje die-hard lifesavers achtergebleven om aan de australische kampioenschappen mee te doen.

 

Voordat dat gaat gebeuren werd er eerst naar het noorden gereden. In het plaatsje Burleigh, werd een surf club bezocht, om precies te zijn de North Burleigh Surf Life Saving Club. Daar stonden al allerlei grote tenten op het strand en wat bleek, daar zouden de Queensland State Titles gehouden worden. De Nederlandse Life Savers die daar present waren waren:

Peter Hülkenberg (Zevenaar)
Robert Hendriks (Zevenaar)
Hans (Zeist/Zevenaar)

Stefan Ubbink (Zevenaar)

Deze 4 staken de koppen bij elkaar en besloten een wildcard aan te vragen. Deze werd uiteraard toegekend, en deelname vond plaats.

Vanwege de superieure leeftijd mocht Hans Vijge ook deelnemen op donderdag Masterdag. Hierbij is het vermelden waard, dat ondanks dat Hans Vijge onlangs 35 jaar is geworden (nog gefeliciteerd Hans Vijge) hij toch mee moest doen met de categorie 30 -34 jaar. Hetgeen hem geen windeieren heeft gelegd. Ook hier zijn de Groen-Zilver-Groene Klompen alom geprezen en waren Groen-Zilver-Groen de kleuren die het doen. Kortom:

Tube Race: Zilver
Surf Race: Zilver

Aan Eric Dumas(ter) willen wij melden dat we nu voor de Tube Race een zevende variant hebben.

Gelukkig mochten de andere Life Savers de volgende dag ook van zich doen laten spreken. De dag begon met de Board Relay. Dat er nog niet ontbeten, getoiletteerd, en materiaal beschikbaar was, mocht de pret niet drukken, gestart werd er! Met gepaste trots kunnen we vermelden dat we geen rondje ingehaald zijn!

Het volgende onderdeel was de Rescue Tube Rescue Race. De verwachtingen waren hooggespannen, met name door onze Hogespanning Engineur Peter. Vanaf de start in de finale, lagen we op medailleschema, met name op de terugwweg vanaf de boeien, lag zilver binnen handbereik. Het verschil met Northcliffe die richtig gas gaven was te groot.

Helaas zagen wij een droom in duigen vallen, toen het touw van de torpedo knapte. Helaas is dit onderdeel in Australie nieuw en moet er zelf vor torpedoboeien gezorgd worden. Wij waren dan ook niet al te blij met onze geleende torpedo. North Burleigh nog bedankt! (no hard feelings)

Met Hans Vijge als redder en Peter als drenkeling, was er al snel een scoutingknoop in het touw gemaakt en kon de terugweg vervolgd worden. Hierbij kon nog net achter nummer 3 aangesloten worden, waardoor de uitslag werd:

1. Northcliffe
2. Maroochydoore
3. Kawana Waters
4. Zevenaar

Na deze estafette was de volgende de Rescue Board Rescue Race. Helaas Pindakaas werden we hier glansrijk uitgeschakeld.

Hierna was het voor Peter, Stefan en Hans Vijge zaak om de koffers te pakken en richting het vliegveld van Brisbane te gaan, voor de lange reis naar huis te maken...

Robert verblijft vanaf dat moment hier:

http://www.mermaidslsc.org.au

De volgende dag was er dus nog maar 1 Groen-Zilver-Groene Life Saver over. Robert mocht de beach Flags en de Beach Sprint doen. Dit zou plaatsvinden op de Beach Area. Gelukkig was de Beach Area slechts 3 kilometer verwijderd van Water Area 1.

Robert kwam door de Beach Flags Series heen in de halve finales, hier werd hij helaas als laatste voor de finale uitgeschakeld, wat dus een gedeelde 9e plek betekende. Echt helaas omdat de laatste acht op tv kwamen.

Bij de Beach Sprint ging het minder goed en werd Robert direct uitgeschakeld, omdat er maar 3 doorgingen waar hij naar eigen zeggen een 6 plaats haalde in de serie. Dit waren voor team Zevenaar de Queensland Titles

Stay tuned for the Australian Suf Life Saving Championships 2006!