lifesaving.nl banner 1

Vandaag begon dan de meteorologische herfst en eindigde de officiële zomer, en daarmee eindigde eigenlijk ook het ocean-seizoen. Met het NK Ocean net achter de rug, wordt er eigenlijk al weer volop gespeculeerd en geroddeld over dat wat allemaal komen gaat.

Terwijl binnen het ocean seizoen vrijwel alleen nog de AlbersSee Cup in Lippstadt in de agenda genoteerd is gaan de poolwedstrijden ook weer bijna beginnen. Tevens werd er in de life saving wandelgangen alweer gefluisterd over het ‘toetje’ van de ocean events. Wat sommigen betreft is het een beetje mosterd na de maaltijd, maar de echte life saving diehards gaan er zeker naar toe: de SMI(W)M!
Deze Super Mega Iron (Wo)Man is eigenlijk gewoon net als de Iron (Wo)Man Ocean(wo)man, maar dan gewoon iets langer. Ofjah, iets… 3 km zwemmen, 6 km boarden en 9 km skiën is niet niks. Het loop-gedeelte valt echter wel mee, dit wordt geschat op zo’n 29,5 meter totaal. Dit in verband met de ongeschikte ondergrond.
Wat niemand tot nog toe wist is wanneer deze uitputtingsslag nou georganiseerd wordt. Volgens onze bronnen zou de uitverkoren datum best wel eens in het weekeind van 20 en 21 september kunnen vallen, maar helemaal zeker zijn ze daar niet van. Het is dus gewoon afwachten tot er meer nieuws komt.

Ons volgende item ligt alweer een heel stukje verder in de toekomst. Over het NK Relay, NK Estafette of NK Ploegen (net hoe u het wilt noemen) was tot nog toe nog zeer weinig bekend, eigenlijk konden we alleen de onderdelen die op het programma staan gokken. Maar webmaster Björn Roemen van RB Echt wilde wel vast een tipje van de sluier oplichten.
Volgens de agenda op zijn website gaat het NK Relay, dat de afgelopen jaren voor veel vuurwerk zorgde, dit jaar niet plaatsvinden tijdens het eerste weekeind van april. Het NK zou verplaatst worden naar het laatste weekeind van maart. Of dit te maken heeft met de bezetting van het zwembad of met de KNZB Verenigingscompetitie, die in dat zelfde weekeind valt, weet tot nog toe niemand..
Bovendien zou de wedstrijd gehouden worden in het zwembad van Echt. Dit is zeer opmerkelijk, want de regels verplichten een wedstrijdbad met 6 banen, terwijl het zwembad “In de Bandert” slechts beschikt over 5 banen. Of er een extra baan bijgegraven wordt is nog niet bekend.
In ieder geval is duidelijk dat lifesavingsport.nl, de website van de commissie breedtesport, voorlopig zwijgt in alle toonaarden.

Als laatste nog een tip voor de minder actieve life saving-nieuws volgers. Probeert u eens onze RSS2 feed. Met dit technische hoogstandje hoeft u niet meer naar onze website toe te gaan, maar gaat ons nieuws vanzelf naar u toe! Ook hebben we verschillende varianten waarmee dat mogelijk gemaakt is in het linkermenu onder "Blijf op de hoogte!" Te gebruiken met allerlei smaakjes browsers en feedlezers. Dat is zeker de moeite waard, naar wij dachten.

 

Met dank aan de collega's van www.rbaoreven.nl