lifesaving.nl banner 1

Baywatch preview 1

Vandaag liep de vakantie van het personeel van LifeSaving.nl tot een eind en druppelden de medewerkers vanmiddag weer binnen op de redactie alhier. Er wordt dus weer volop gewerkt om al het nieuws bij u te brengen.


Meteen op de eeste werkdag gaan we dan maar eens een blikje werpen op dat wat komen gaat: het NK Ocean Allround in Susteren. Nu zult u misschien denken: "Huh?" of misschien wel "Hatsiekidee! Die wedstrijd heet normaal toch Baywatch, of wel?" In dat geval heeft u het helemaal bij het rechte eind. Ware het niet dat door de EJC in eigen land de NK niet plaats kan vinden in Den Haag, en dus de jaarlijkse ocean wedstrijd van RB Echt tot Nederlandse Kampioenschap werd gebombardeerd.

En dan nu het nieuws dat u nog niet wist…
Deze naamsverandering brengt nogal wat met zich mee. Waar de hoge heren van RB Echt eerder hun eigen onderdelen konden kiezen, wordt dit jaar gewoon de internationale onderdelen doorgeduwd. Dat hoort u goed, geen 2km beach run, surf race in plaats van run-swim-run en geen 2×2 deelnemers op de board rescue. De onderdelen - die velen natuurlijk bekend voorkomen - zijn hiermee:

Individueel:
- Board Race
- Beach Sprint
- Beach Flags
- Surf Race
- Surf Ski Race
- Oceanman / Oceanwoman

Estafette:
- Rescue Tube Rescue Race
- Board Rescue Race
- Beach Relay
- Oceanman / Oceanwoman Relay

Het parcours wordt overigens weer noodgedwongen in enkele bochten gewrongen, dat heb je nou eenmaal als Landgoed Hommelheide weigert er een stuk bij te graven…
Daarnaast blijft de puntentelling ook als vanouds: 1 extragratis punt voor iedereen die finisht, en nog meer punten voor lifesavers/teams die bij de beste 8 weten te komen.
U wist natuurlijk al dat onze vrienden van de ILS gezien hebben dat die luie drenkelingen bij de Rescue Tube Rescue Race altijd met het bootje gebracht werden, en dus besloten hebben dat ze voortaan maar lekker zelf moeten zwemmen. Altijd leuk naar wij dachten.

Baywatch preview 2

Grote kanshebber op de Nederlandse titel is, naast de organiserende brigade, ook de brigade uit Heythuysen. Zoals u misschien gezien heeft is er een onderzoek binnen deze reddingsbrigade geweest naar de verwachtingen over de te verwachten prestaties. In dit onderzoek was de uitslag als volgt:

 

Gaat RB Heytse de Baywatch wedstrijd in Susteren winnen en hiermee het Nederlands Ocean Kampioenschap binnenhalen?

  • Baywatch? Is dat niet zo'n televisieserie? (21%, 9 Votes)
  • Wat is dat dan? Ik ben toch geen waarzeg(st)er?! (14%, 6 Votes)
  • Nee, dat gaat niet lukken. (28%, 12 Votes)
  • Dat wordt lastig... (16%, 7 Votes)
  • JA! (21%, 9 Votes)

Aantal stemmers: 43

U ziet het, ze zijn er nog niet helemaal over uit, dus komt allen de 30 en 31 augustus naar Landgoed Hommelheide voor een bloedstollend gevecht!

 

Het laatste bericht komt uit de organisatorische hoek. Er is dit jaar niet één beker te winnen, maar er gaan twee bokalen naar de winnende ploeg. FOUT! Niet zoals u zou verwachten krijgt de algehele winnaar de Baywatch bokaal en de de beste Nederlandse brigade de NK Bokaal, neen, De beste Nederlandse ploeg gaat met beide bokalen zwaar aan de haal. Dit als regelrechte winstverdubbelaar.

Baywatch preview 3

Alle lifesaving reporters zullen aanwezig zijn tijdens deze happening, dus er bestaat geen enkele kans dat u dit nieuws gaat missen. Het enige punt is alleen de verbinding die ontoereikend is, dus wellicht loopt het nieuws enige vertraging op. Maar als u regelmatig in de trein van Veolia Transploft of de Syntus zit bent u niet anders gewend.

Wij wensen u nog een prettige voorbereiding!

Met dank aan de collega's van http://www.rbaoreven.nl/