lifesaving.nl banner 1

Na het nachtje doorhalen en vooral doorrijden, waren de Zevenaarse strijders ´s morgens, klokslag 5 voor half 6 het eerst op het strand van Hoek van Holland. Daar werden de auto´s gepromoveerd tot slaapplek en kon uitgerust worden van en voor de wedstrijd.

Tegen een uur of 8 was het weer dag en bleek dat de mobiele slaapplaatsen waren ingesloten op de parkeerplaats. Was de parkeerplaats ´s nachts nog geopend geweest, in alle vroegte waren de slagbomen neergelaten en de boel afgesloten. Gelukkig was er met de Rotterdamse slag nog wat van te maken en kon de Holland Tent voor de laatste keer opgebouwd worden.

Kamp Echt en Kamp Zevenaar (NL)











De heren begonnen gelijk met de series van de Beach Flags. Niels van Dalen speelde het daarin klaar om in een klap zijn mogelijke selectie voor de EjK van volgend jaar te verspelen. Hij wist op sublieme wijze Herr Jugend Bundestrainer Hans Vijge er uit te werken.

Niels 00nt Hans










  1. Peter Crijns (RB Heythuysen)
  2. Niels van Dalen (RB Heythuysen)
  3. Stefan Ubbink (RB Zevenaar)
  4. Michael Moonen (RB Weert)
  5. Robert Hendriks (RB Zevenaar)
  6. Peter Hülkenberg (RB Zevenaar)
  7. Sjors Pietermans (RB Echt)
  8. Jan Willem den Hartog (RB Zeist)

Na een korte break was het tijd voor de Surf Race. Vanwege de sterke stroming koos iedereen er voor om na de start niet gelijk het water in te gaan, maar eerst een stuk langs het strand te lopen zodat de stroming meehielp in plaats van tegenwerkte. De 8 puntenhalers waren de volgende:

Follow the leader, linksaf!













  1. Rik op het Veld (RB Echt)
  2. Hans Vijge (RB Zeist)
  3. Bastiaan de Knoop (RB Gouda)
  4. Eric Dumas (RB Echt)
  5. Dennis van Eck (RB Echt)
  6. Peter Crijns (RB Heythuysen)
  7. Jeroen Koster (RB Zevenaar)
  8. Stijn Agten (RB Heythuysen)

Daarna mochten de boards uit de verpakking worden gehaald om de "woeste baren" te trotseren, voor het doppelwhopper onderdeel; de Board Rescue. In dit geval de gewone internationale versie met 2 personen. Erg vet was vooral de terugweg, waar enkele turbo boosts verdiend konden worden, enkele brigades maakten daar dankbaar gebruik van. Het beste kwam Heythuysen uit de verf, op de voet gevolgd door Echt. Voor de 3e plek moest echt gevochten worden. Met hoge snelheid passeerde Zevenaar de finishlijn, vlak vóór de Zeist/Gouda combi (Franje Kaas?) Weert/ België ging naar huis met de 5e plek. Dordrecht ging daarna over de finish en dat niet zonder een golf gepakt te hebben.

Blauw - Goud - Belgie?!











Daarna was het etenstijd en wie früher was het voedsel weer op de bon. Lekkere broodjes met konijnenkaas, kees en ham. Na de relaxte smulpartij om en abij de tenten washet al snel weer midner relaxt. De Beach Sprint was namelijk aangebroken. Zoals de speaker; Hans "1337" Vijge al propageerde over de stranden; Zevenaar doet daar veel aan tijdens trainingen. Laten we zeggen dat er een kern van waarheid in zit. Uiteindelijk bleek het sprinttalent voornamelijk Groen-Zilver-Groen te heten want 75% in de A-finale was afkomstig van de brigade uit Zevenaar. Het maximale rendement met een 1-2-3 zat er nét niet in want, zo'n witte muts met rode bloem zat er nog mooi tussen. Het leek wel alsof de banen ervoor geloot waren. In de B-finale die vlak daarvoor gehouden was, liep Stijn Agtenlijk hard en hield zo één BGB-er en twee OZO Strijders achter zich.

Beach Sprint 4, 3, 2, 1













  1. Robert Hendriks (RB Zevenaar)
  2. Peter Crijns (RB Heythuysen)
  3. Stefan Ubbink (RB Zevenaar)
  4. Peter Hülkenberg (RB Zevenaar)
  5. Stijn Agten (RB Heythuysen)
  6. Michael Moonen (RB Weert)
  7. Jan Willem den Hartog (RB Zeist)
  8. Hans Vijge (RB Zeist)

Na dit kanonnengeweld, werd het tijd voor de Board Race. Bij de Marshalling werd besloten dit onderdeel minder mee te laten tellen in het individuele eindklassement, door er een directe finale van te maken. Hierdoor waren er dus minder punten te verdienen. Getreurd werd er niet door de mensen die met een golfje hier en daar (JAJA, meer daar!!!) de finish overkwamen. De puntenhalers klagen natuurlijk sowieso niet. Een verrassende 3e was Bastiaan de Knoop, die hiermee de Surf Life Saving sport natuurlijk in het goede daglicht zet in Zuid-holland. Mochten er ooit nog InterProvinciale wedstrijden gehouden worden, is hij de Lijstrekker aldaar.

Dennis en Bastiaan










  1. Rik op het Veld (RB Echt)
  2. Hans Vijge (RB Zeist)
  3. Bastiaan de Knoop (RB Gouda)
  4. Dennis van Eck (RB Echt)
  5. Stefan Ubbink (RB Zevenaar)
  6. Niels van Dalen (RB Heythuysen)
  7. Tim Eichmann (DMB Bree, België)

Hierna was het weer tijd voor een duurzaam onderdeel; De Iron Man zonder ski (Ocean Man, wen maar vast aan die naam.) Net als eerder, bij andere wedstrijden ging het tussen de kemphaan Rik op het Veld en "Oldie but Goldie" Hansje Vijge. (What's in a bijnaam?!) De ervaring maakte Hans tot de slimme-rik en hij gebruikte de stroming die er was om een voorsprong op te bouwen tijdens het zwemmen. Uiteraard gaf hij dit niet meer uit handen en werd zo Nederlands Kampioen Iron Man zonder ski.

Ski Ski










  1. Hans Vijge (RB Zeist)
  2. Rik op het Veld (RB Echt)
  3. Dennis van Eck (RB Echt)
  4. Bastiaan de Knoop (RB Gouda)
  5. Eric Dumas (RB Echt)
  6. Tim Eichmann (DMB Bree, België)
  7. Jeroen Koster (RB Zevenaar)
  8. Stijn Agten (RB Heythuysen)

Work in progress... (Zucht er komt zo nooit een einde aan dit weekend :( )