LDOM 2012 - Review

LDOM_2012_titel

Zaterdag 8 september, een belangrijke dag: De LongDistanceOceanMan 2012 editie 2. Na de vorige 2 LDOM edities waar alleen nationale lifesavers aan de start kwamen was het deze keer de primeur voor de eerste Internationale LDOM! En wat een geslaagd evenement was het: 30 graden op de thermometer, maar liefst 65 athleten, nog veel meer toeschouwers en een super sfeer! De 65 athleten bestonden 9 junior sporters, 31 individuele senioren en 9 teams.

 

Wat betreft het niveau van de wedstrijd zat het ook wel goed met een aantal sporters die over 2 maanden zullen deelnemen aan de Wereldkampioenschappen Lifesaving in Australie. Ook sporters uit Belgie en Duitsland gebruikten deze duurwedstrijd als laatste voorbereiding voor de WK of voor de Coolangatta Gold.

Voor degene die het concept van de LDOM nog niet bekend is, de wedstrijd bestaat uit een zwemparcours van 2 km, gevolgd door een board parcours van 6 km, een 9 km lang surf ski parcour en als laatste een ronde hardlopen om het meer van 3,5 km.
Mooi beeld: LDOM yellow Caps 

Rond 13 uur was alles gereed om de wedstrijd te laten starten. Alle athleten kregen een LDOM badmuts wat een erg mooi beeld gaf bij start. Onder begeleiding van Reddingsbrigade Roermond kwamen 18 minuten later de eerste zwemmers het water uit. Het was Tom Lommers die op de voet gevolgd werd door o.a Wouter Baelus van Team Belgie en Jelmar Hillebrink van RB Dordrecht.

5 minuten later was het ook de beurt aan de junioren om het zwemparcour van 400m af te leggen. Namens RB Heytse kwam Lars Hobus met een ruime voorsprong uit het water. Beau Geenen van RB Heytse was de eerste dame die finishte.
 Junioren zwemstart

Alle senioren zwemmers kwamen iets latere op een tijdsbestek van niet meer dan 4 minuten binnen en maakten zich op de kant snel klaar voor te beginnen aan het board parcour.

Ongeveer 42 minuten kwamen binnen Melvin van der Meij(namens het team Tom, Melvin, Peter en Niels) en Daniel Roggenland. Daniel moest bijna 2 minuten goed maken na het zwemgedeelte. Samen met Melvin had hij flink gas gegeven en waren ze verder uitgelopen op de rest.
Daniel en Melvin

Ook Ruud Ollie B van Bommel had hard geboard en kwam als tweede individuele senioren heer door op 1 uur en bijna 3 minuten. Een paar minuten later kwamen ook de eerste dames binnen: Maike op het Veld, Leone Kelleners en Fiona Meuffels. Onze belgische vrinden hadden besloten de LDOM zoals ze zelf quoten “op t gemakske” te doen en kwamen samen even later binnen.
De belgische vrienden

Ondertussen op de waterkant werd niet alleen de zonnebrandcremes uit de tas gehaald, maar ook de portemonnee. De verkoop van loten voor de loterij was geopend! Met mooie prijzen zoals hoofdtelefoons, handdoeken, shirts, badmutsen en muziekboxjes.

De junioren gingen zich weer klaar maken voor hun volgende onderdeel: het boardparcours van 800m. En wat voor een super junioren er mee deden aan de wedstrijd bleek wel uit het feit dat iedereen toch finishte! Ook hier bleek weer dat RB Heythuysen toekomstige talenten in the pocket heeft: Lars Hobus en Daphne Dols (beiden RB Heytse) finishten als eerste.Boardrace Junioren
 

3 kwartier later ( ondertussen 1 uur en 46 minuten onderweg) waren er speculaties op de kant. Was dat nou al echt de eerste Skier die onder de brug door kwam? Yep, dat was de eerste skier al. Niels van Dalen namens het team Tom, Melvin, Peter SNOEIHARD geskied. Daniel Roggenland had hem net niet bij kunnen maar had de schade beperkt kunnen houden. Achter Daniel kwam Ruud van Bommel aan gevolgd door Marianka Peeters namens het team Kitty en Mari. Ook de eerste belg Francois van Liefferinge van ACE kwam binnen vliegen, hij had hard doorgepeddelt en zijn kleine achterstand goed gemaakt. Daarachter kwam een groepje binnen van Maike, Leone, Reinier van Dam, Tim Eichman, Jelmar Hillebrink en Alexande van Liefferinge die allemaal de LDOM individueel deden. Ilse Clevers namens het team Joep Suskens en Ilse was ook aanwezig bij de groep.
maike en leone

De seniore sporters trekken de hardloopschoenen snel aan en beginnen aan de 3,5 km rondom De weerd.
Junioren sporters mochten zich de laatste keer voorbereiden voor de mini ocean man. Wat een mooi zicht om deze jongens sporters al zo fanatiek zo'n prestatie te zien leveren.

Met een tijd van 2 uur, 4 minuten en 34 seconden finishte Peter Crijns namens hun team als eerste. Daniel Roggenland finishte 3 seconden later als eerste individuele sporter wat natuurlijk erg knap is. Langzaam maar zeker kwamen alle athleten binnen, de een vermoeider dan de ander. Heel veel respect voor iedereen die aan de LDOM meegedaan heeft en zeker voor de athleten die hem ook nog finishten. 
Lifesaving helden

Een klein uur later werden de certificaten klaargemaakt, de BBQ's aangestoken en de prijsuitreiking voorbereid. Na de prijsuitreiking vond de loterij plaats waar de familie Jacbos van RB Heythuysen heel erg succesvol was dankzij hun grote aandeel lootjes. 

Podium Dames junioren
Dames Junioren

Podium Heren Junioren
Podium Heren

Podium Heren Senioren
Podium heren seniorenPodium Dames Senioren
Podium Dames
Podium Teams
Podium Teams
Uitslagen en foto's zijn te vinden op de LDOM website: www.LDOM.nl

Hopelijk zien we jullie allemaal terug volgend jaar.
Onze dank gaat uit naar de sponsors, officials en medewerkers!!

 

Twitter Feed

by acls us

Login