lifesaving.nl banner 1

Rescue 2010

De 1e dag van de ocean: het begon te regenen! Al was het maar een 10 minuutjes het was voldoende om een regen in de woestijn mee te maken op het strand! Toch wel een aparte ervaring! 

Vanmorgen startten we met de Ski race dames en de RTRR voor de heren. Omdat er blijkbaar een teamleiders bespreking zou zijn om half 8 op het strand waar geen enkele coach iets van afwist liep de dag weer vloeiend. De organisatie van het ocean gedeelte is in handen van de kiwi’s en met hun ervaring zou je verwachten dat het goed komt.


Het strand was er klaar voor deze morgen dus de dames begonnen met de ski race. Zowel Maike als Marianka (aka Marian zoals hun huis-Ahmed zou zeggen) komen goed de series door. Maike wordt s’middags na een goed race 9e in de finale . Helaas voor Marianka komt ze met de start niet goed in de ski en ligt gelijk laatste. Ze probeert nog goed in de binnenbocht te komen maar het mocht niet baten. Ze eindigt op een 16 plek waarmee ze toch haar doelstelling (ski finale) en een puntje veilig stelt.

marianka ocean woman series

Bij de heren komt Rik door de series en semi’s en zal in de finale helaas een stukje zwemmen met z’n ski. Hij eindigt laatste. Ruud haalt netjes de semi’s maar z’n buik wilt nog niet meewerken en hij mist de kracht om in de finales te komen.

De rescue tube rescue race was jammer genoeg zo ingedeeld dat de heren in een eigenlijke finale start. Ze worden in deze sterke serie helaas net 5e waar er 4 doorgingen. De dames RTRR behalen een tweede plek in de series en zullen in de finale een 5e plek bemachtigen.

De oceanwoman series zijn vandaag wel gedaan en Maike mag morgen ook in de finale starten.

Bij de heren oceanman heeft Rik de strijd gestaakt in de semi’s nadat hij de boei miste en het roer haperde. Ruud haalde de semi’s maar heeft hier niet in gestart omdat z’n buik nog niet goed was.

wk rik in ocean man series

Bij de board rescue heren startte Peter als zwemmer maar omdat vanuit het water de boeien nauwelijks zichtbaar zijn zwom hij scheef en kon Niels deze achterstand niet meer ombuigen naar een goed resultaat en ze strandden in de series.
De dames halen wel de halve finales maar dit zal morgen gestreden worden ( ja inderdaad volgens het programma vandaag).

De beach sprint wordt voor het gemak volledig geschrapt omdat er tijdnood is en er wordt verder gegaan met de flags. Bij de dames komen Ilvy en Anneloes  een heel end. Ilvy schopt het tot de halve finales en Anneloes haalt de finale.
Bij de heren strijden Peter en Robert om de flags, Peter zal bij de serie eruit gaan als laatste voor de semi. Gelukkig weten Nico en Rene wat protest aantekenen betekent omdat er geduwd en getrokken werd en Peter komt in de halve finale. Hier zal hij echter als 2e eruitgaan.
Robert weet zijn monstersterke serie te overleven en komt door de semi’s al is de onverwachte tegenstand van Japan en USA  groot.
De finales beachflags zullen morgen plaats vinden omdat de zon vond dat het tijd was om onder te gaan.

Dit was het weer, morgen meer.