lifesaving.nl banner 1

Rescue 2010

Het is Bart eindelijk gelukt een werkende internetverbinding te vinden en informatie door te geven. Het verslag staat hieronder. In een temperatuur van 36°C met 0% kans op regen :D heeft hij de grootste moeite om informatie en foto's richting Nederland te krijgen. (Uploadtijd van een foto ongeveer 6 minuten!). We hebben helaas dan ook maar 3 van de 8 foto's ontvangen.
Bart wist ons te melden dat Radio 538 waarschijnlijk morgen en overmorgen ook contact opneemt met het Nationale Team. Verder hebben 3fm en het AD contact gehad met de bondscoach. Wij houden jullie op de hoogte.

En dan nu Het Verslag van Dag 1

 

Vanuit het zonnige Egypte de eerste uitslagen. De eerste dag in pool waar niet alleen de temperatuur maar ook de lat zeer hoog lag. Na een rit in een busje van ongeveer een half uur, waar sommige teams ook makkelijk anderhalf uur over deden,  was er de aankomst in het zwembad.
overview

Een grote betonnen bak met water waar 10 banen in gemaakt zijn.  De middelste acht zijn er voor de wedstrijd terwijl in de buitenste banen de Egyptische helpers naar hartelust kunnen zwemmen met poppen, hekjes en vliezen ook als er in de andere banen gezwommen wordt.

'S morgens werd er begonnen met de 100 pop met vliezen. Als snel bleek dat het een lange dag ging worden toen de series met een tussenpoze van ongeveer 10 minuten na elkaar starten. De spits was af te bijten door Saskia die met een ietwat ongelukkige start de dag ging beginnen.

sas 100 pop met vliezen 


Ilvy startte de serie erna en gelukkig konden beide dames na een paar uur lezen dat ze de B-finale bereikt hadden. Hierna startte de heren met voor nederland Peter en Ruud. Beide heren halen een B-finale waarin Peter hem wel zwemt, en Ruud met een paar kleine klachtjes over de gezondheid ervoor kiest om deze over te slaan en de Medley Relay op Rambo snelheid te kunnen zwemmen.

Na de 100pop gaan we door naar de superlifesaver waar de eerste start voor Leone  plaatsvind. Helaas lukt het haar niet om bij de eerste 16 te komen. Maike zwemt zich wel door de series heen en zal 's avonds in de finale iedereen laten springen op de banken na een fantastisch staaltje techniek bij het aantrekken van de vliezen en het klikken. 
Voor de heren start Rik op dit onderdeel en en zwemt in de serie een ietwat gespannen race. Helaas valt deze spanning  's avonds in de B-finale te veel van hem af en vergeet de pop boven te houden.

Onder het genot van het steeds warmer wordend zonnetje en een heerlijk briesje worden nu de touwen uitgegooid en de ogen zijn gericht op de duo’s die deze ook het hardste kunnen binnenhalen.  De "dutchies" maken de reputatie waar door zich stevig in de A-finales te gooien. Direct aansluitend volgen hier de finales van maar eerst worden er door de altijd helpende Egyptenaren de hekjes (als 12m afstandaanduiding) er uitgehaald om er daarna weer terug te leggen. Misschien vonden ze dat het nog niet lang genoeg duurde. Marianka die in de serie  2 honderdste boven haar eigen WR gooide, was in de finale helaas iets te laat met loslaten waardoor het touw enkele meters hoger boven het water vloog dan dat we van haar gewend waren. Hierdoor was het tot de laatste centimeter spannend bij het binnenhalen, maar de benen van Anneloes zorgde er mede voor dat het eerste goud een feit is
.anneloes-marianka linethrow

Het komische duo "Ollie en Pollie" die in de serie de tijd van 9.69 behaalde, kregen dit net niet voor elkaar in de finale. Het touw kwam als 4e terecht bij Peter, maar omdat de New Zealanders in baan 1 vergaten binnen te halen en Peter niet voor nix z’n benen heeft getraind haalde ze de mooie plek zilver. Dit terwijl er in de baan ernaast  het wereldrecord van 9.06 teruggeschroefd werd naar 9.01 door de Zwitsers.

Anneloes was hierna weer aan de beurt met een B-finale Rescue Medley waar ze netjes de neus van de pop boven wist te houden, en daardoor weer een paar puntjes meer achter haar naam mag schrijven.

Omdat er blijkbaar ook belangrijke mensen in Egypte wonen werd er uitgebreid tijd gemaakt voor de openingsspeeches en ceremonie, waarna we snel genoeg weer doorgingen met de laatste finales voor vandaag, de 100 pop en de medley relay. Ditmaal was de start van Saskia een stuk beter en dat resulteerde dan ook in een mooi PR, waarna Ilvy niet onderdeed en ook haar PR aanscherpte.

Toen het tijd was voor de medley relay werden de stembanden nog een keertje op de proef gesteld toen ons damesteam bij de laatste wissel het bordje met nummer 4 verwisselde voor nummer 3 en tijdens het zwemmen deze plek niet meer losliet.
Bij de heren was er hard gewerkt aan de wissels en dat leverde ze weer de nodige tienden op zodat ook zij een mooie bronzen medaille te wachten staat. 

Er staat wel op het programma dat er aan het einde van de dag een medaille-uitreiking plaats zou vinden, maar je zou zijn vergeten dat we in Egypte zijn en hier alles net iets anders gaat, worden deze morgenvroeg uitgedeeld.