lifesaving.nl banner 1

Anneloes Peulen

De uitnodigingen voor de interviews waren nog maar net de deur uit, toen we Anneloes Peulen al aan de lijn hadden hangen wanneer we langs zouden komen. Dus onder het motto "wat vandaag gebeurt, kost morgen geen energie meer", zette de LifeSaving.nl reporter zich naar het Limburgse Neer om daar in het ouderlijk huis van Anneloes haar een paar vraagjes te stellen.

LifeSaving.nl: Voor de hoeveelste keer ben je nu geselecteerd?
"Dit is mijn vierde WK, ik heb ondertussen ook nog twee EK’s en een keer de World Games gezwommen voor de seniorenploeg."

Anneloes in actie op de DLRG Cup dit jaar. 

LifeSaving.nl: Wat zijn de verschillen tussen de sfeer van het damesteam van nu en van het damesteam toen je op je eerste WK was?
"Ik denk dat de sfeer zowel vroeger als nu prima is. Ik voel me alleen meer thuis in deze ploeg omdat het leeftijsverschil minder groot is en ik de meiden beter ken." 

LifeSaving.nl: Zou dat effect hebben op de resultaten die geboekt worden?
"Ik denk dat een goede sfeer zeker een pluspunt is voor de resultaten, je weet wat je aan elkaar hebt en wat je kunt verwachten. Zeker omdat ik Saskia en Ilvy, de 'nieuwelingen' in de ploeg natuurlijk goed ken omdat zij net als mij bij RB Heythuysen trainen." 

LifeSaving.nl: Zegt het feit dat Ineke Goossens niet vrijwillig is afgehaakt (maar noodgedwongen i.v.m. een blessure, red.) iets over de potentie in dit damesteam?
"Zeker, dit team heeft absoluut mogelijkheden. Ik denk ook dat de onderlinge verschillen nu heel klein zijn. Vorige jaren kon je vooraf wel ongeveer zeggen wie er mee mochten, maar dit jaar waren er ongeveer negen dames die in aanmerking kwamen voor een plaats in de selectie. Die groei in de breedte is natuurlijk altijd goed, het houdt je scherp. Je moet nu altijd laten zien dat je 'het nog kunt', ook als je eigenlijk als vaste waarde wordt beschouwd. Nu nog hopen dat we met dit team ook richting de wereldtop kunnen groeien! 

Anneloes bij haar thuiskomst na de WK 2006. 

LifeSaving.nl: Heb je voor jezelf nog een doel openstaan? Met andere woorden, wat heb jij nog niet bereikt in deze sport?
Ik zou graag individueel een A-finale op de WK willen halen en dan liefst een medaille winnen natuurlijk.

LifeSaving.nl:  Zou je dat op deze WK realistisch gezien waar kunnen maken?
"Die finale hoop ik wel te halen ja, maar of er een medaille inzit? Dat is nog te hoog gegrepen vrees ik...."

LifeSaving.nl: Dan de moeilijkste vraag, hoe lang ga je nog door met de sport? Er is al hier en daar uitgelekt dat je na de EK in 2011 er een punt achter gaat zetten, klopt dat?
"Tsja, ik ga ooit stoppen, maar ik had zelf bedacht dat dit na de WK 2012 zou zijn, dus jullie zijn niet helemaal goed geinformeert. [knipoogt] Er is natuurlijk ook veel afhankelijk van hoe het jaar trainen in Australië bevalt en hoe het daarna gaat met de combinatie tussen werken en sporten." 

LifeSaving.nl: Heb je al plannen voor je lifesaving-pensioen?
"Hmm, in ieder geval werk zoeken. En hopelijk nog iets van de wereld zien." 

Anneloes (rechts) tijdens de stage op Tenerife in 2007. 

LifeSaving.nl: Zien we je nog terug op wedstrijden?
"Tot en met 2012 sowieso, en daarna ook vast nog wel, maar over het niveau en hoe vaak durf ik niets over te zeggen."

LifeSaving.nl: Zie je er brood in om de (junioren)bondscoaches te gaan helpen met hun taak?
"Daar heb ik nog niet over nagedacht, dat zal afhankelijk zijn van de situatie dan." 

LifeSaving.nl: Is dat een nee?
"Schrijf maar op precies zoals ik het zei. [glimlacht]" 

LifeSaving.nl: Zie jij in het hele team de kracht, kunde en de wil om de doelstelling te halen?
"Ja, het is een jong team en iedereen wil zich heel graag bewijzen. Er zijn ook nog veel groeimogelijkheden. Dat is een voordeel, maar ook een nadeel. Ik denk dat deze ploeg over twee jaar nog beter kan presteren dan nu, maar dat weerhoudt ons er natuurlijk niet van om er nu voor de volle 200% voor te gaan!"

LifeSaving.nl: Bedankt voor het interview en veel succes in Egypte!"
"Graag gedaan, groetjes!" 

Anneloes (kijkend naar rechts) na de finish op de 4x50m medley relay op de Deutschlandpokal 2009.

Alle berichten over Rescue 2010