lifesaving.nl banner 1
_CSC0848.JPG

Personal Trainer en Beroepsdrenkeling Peter Crijns brengt heel wat tijd in de sportschool door. Niet alleen voor zijn werk, maar ook als voorbereiding op Rescue 2014. De verwachtingen voor het heren team waar Peter deel van uit maakt zijn hoog: "We zullen de wereld laten zien dat we er klaar voor zijn!"

 
Naam: Peter Crijns
Leeftijd: 26
Club: RB Aoreven
Studie/werk: Small group trainer/ Personal Trainer
 
Bijnaam: Kuep,
Favoriete zwembad/strand: Kan niet zeggen dat ik favorieten heb.
 
Wedstrijd/trainingsblunder:
Naar Cali gaan terwijl ik wist dat ik het mentaal zwaar had. Destijds is er een twijfel periode geweest van ongeveer 3 weken. Uiteindelijk heb ik besloten dat ik beter mee kon gaan, omdat ik dacht dat dit beter zou zijn voor het team. Achteraf denk ik dat dit een foute beslissing was.
 
Onderdelen Rescue 2014:
100 m lifesaver
200 m superlifesaver
line throw
4x25pop
4x50hindernis
4x50 torpedo estafette
beach flags
board rescue
Rescue Tube Rescue Race
taplin
4x90 beach relay

peter.jpg
 
Favoriete onderdeel:
Vreemd genoeg kan ik na al die jaren niet zeggen dat ik een favoriet onderdeel heb. Ik kan me altijd beter opladen voor estafettes dan voor individuele onderdelen en heb daar ook meer plezier bij. In het zwembad vind ik vooral de vliezen onderdelen leuk om te doen. Op het strand zijn die de beach onderdelen en board race. Mensen die mij een beetje kennen weten ook dat ik het liefst van alles reddingswissel en ski wil doen…
 
Hoe heb jij je voorbereid op Rescue 2014?
Mijn grootste struikelblok de afgelopen jaren was blessureleed. Bij de voorbereiding op Rescue 2014 stond ook blessurepreventie voorop. Dit betekende voor mij vaak dat ik extra rust moest pakken of halverwege een (zware) set moest stoppen. Hoewel dit nogal frustrerend is kan ik zeggen dat ik tot nu toe geen ernstige blessures gehad heb. Verder heb ik mij dit keer meer en verder verdiept in krachttraining. Dit was ongeveer 50% van alle trainingsarbeid. Of dit de goede keuze is geweest dat merken we allemaal in september. Zelf heb ik er in ieder geval veel vertrouwen in.
 
Verwachtingen/doelen Rescue 2014:
Zelf heb ik hoge verwachtingen van alle estafettes bij de heren. We hebben een sterk team en zullen de wereld laten zien dat we er klaar voor zijn.
 
Over 2 jaar wordt het WK georganiseerd in Nederland, ben je erbij?
Dat ligt eraan hoeveel de bond er voorover heeft. Maar eerst focus op het WK in 2014 ;)
 
 peter2.jpg