lifesaving.nl banner 1
foto__3_.PNG

De reserveplaats van vorig jaar voor het EJK was eens maar nooit meer! Dit jaar is Kathy Groot weer van de partij om de junioren te vertegenwoordigen in Montpellier en La Grande Motte op Rescue 2014.

 
Naam: Kathy Groot
Leeftijd: 17
Club: RB Dordrecht
Studie/werk: Mederwerker marketing, communicatie en evenementen organisatie op het Johan Cruijff College in Roosedaal
 
Bijnaam: Robijntje
Favoriete zwembad/strand: Home sweet home, Dordrecht :)
Wedstrijd/trainingsblunder: een keer niet kunnen starten omdat ik uit mijn Arena was gescheurd die ik net nieuw had gekregen. 

Onderdelen WJK 2014:
200 hindernis
100 reddingswissel
4x50 hindernis
linethrow (werper)
ski race
oceanwomen Relay (ski)
tube rescue (rennen/uitslepen)

Favoriete onderdeel:
Als je deze vraag had gesteld voor het KNZB zwemmen, had ik er niet zo lang over hoeven nadenken; schoolslag natuurlijk, maar helaas wordt dit niet gezwommen bij de lifesaving. Ik vind eigenlijk alle onderdelen steeds leuker worden, sinds dit seizoen zelfs de vliezen onderdelen waar ik tot vorig seizoen nog een gruwelijk hekel aan had. Maar als ik een favoriet onderdeel moet zeggen dan zeg ik toch de line throw! die spanning bij de voorstart, zie die dan maar eens onder controle te krijgen als je daar naast het startblok staat, en dan natuurlijk de blijdschap als hij goed is gegaan en nog met een goede tijd ook! 

Hoe heb jij je voorbereid op het WJK? 
De voorbereiding is nog lang niet afgelopen. Maar eigenlijk gewoon simpel weg door te trainen, met stil zitten kom je natuurlijk niet ver. 

Wat verwacht je van het WJK?
Ik verwacht eigenlijk nu nog helemaal niks, ik laat alles over mij heen komen als we daar zijn. Ik hoop dat het een onvergetelijke ervaring wordt. Dit zal mijn eerste en laatste WJK worden omdat ik over 2 jaar geen junior meer ben. 
 
Wat zijn je doelen voor het WJK?
Ten eerste PR's zwemmen. Voor pool individueel verwacht ik geen finale plaatsen. Voor de estafettes hoop ik dat er natuurlijk wel een finale plaats in zit. Terug kijkend naar de line throw op de Arena Rescue hoop ik dat hij net zo gaat en dat er in ieder geval een finale plaats in zit, stiekem hoop ik daar wel een plaatsje in de top 5 te verwachten. 
Op ocean doe ik alleen de ski onderdelen. Individueel hoop ik dat ik door kan naar de halve finale, dat zou al heel leuk zijn. van de oceanwoman relay kan ik niet zo veel zeggen, ik weet niet wat de andere landen doen, maar ook hier hoop ik dat we gewoon zo hoog mogelijk eindigen en misschien nog een finale plaatsje kunnen bemachtigen. 

(Trainings)motivatie:
Die reserve plaats voor het EJK 2013 was eens maar nooit meer. Dat was nog een stuk extra motivatie waar ik dit jaar mee heb getraind. Verder vind ik het gewoon allemaal nog heel leuk om te doen, waardoor ik altijd met veel plezier naar de trainingen toe ga. Plezier in je sport is de belangrijkste motivatie die er is. 

 kathy.jpg