Rescue 2014 - Youth - Charlotte van der Hoek

Charlotte_2.jpg

Nederland zal op Rescue 2014 niet alleen vertegenwoordigd worden in de open catagorie, ook de junioren mogen aan de bak! Twaalf jonge, fanatieke lifesavers zullen aan de start in Frankrijk verschijnen, de een met wat meer ervaring dan de andere, maar dat het een ontzettend gave ervaring wordt is zeker! Charlotte heeft met haar 15 jaar al een EJK achter de rug en heeft al een beetje een idee hoe dingen gaan lopen. Toch vind ze het wel spannend om op een wedstrijd te starten waar zo veel verschillende landen aan deelnemen!


Naam: Charlotte van der Hoek
Leeftijd: 15
Club: reddingsbrigade Dordrecht
Studie: 4e klas mavo
Bijnaam: Charlet

Favoriete zwembad/strand:
Mijn favoriete bad is natuurlijk mijn thuis bad, het zwembad in sportboulevard Dordrecht. Het strand van s' Gravenzaden is echt super mooi en lekker rustig.

Wedstrijd/trainingsblunder:
Pfoe dat is al een hele tijd terug maar ik weet het nog als de dag van gister. Bij de ILSE wedstrijd in Dordrecht in 2010. Ik zwom de 50 meter reddingswissel en ik kwam aan en  er stond geen klokker bij mijn baan! Ik was echt heel erg boos en verdrietig toen, maar ik mocht daarna in de jongens serie nog een keer starten en toen zwom ik een snellere tijd dan de eerste keer!

Onderdelen WJK 2014:
100 lifesaver
200 super lifesaver
4x50 torpedoboei estafette (4e zwemmer)
linetrow - drenkeling
beachflags
board race
board rescue - boarden
taplin - boarden
4x90 beach relay

Favoriete onderdeel:
Mijn favoriete onderdeel is binnen de lifesaver en buiten de board race.

Hoe heb jij je voorbereid op het WJK?
Ik heb me voorbereid voor het WJK door heel veel en hard te trainen. Ik kan dit niet alleen dus ik ben heel erg blij dat ik dit met Ela en Melvin kan doen, die bij dezelfde brigade zwemmen en trainen voor het WK voor senioren. Natuurlijk niet te vergeten Theo, onze trainer die elke ochtend voor ons klaar staat langs de water kant! Als ik hun er niet waren had het wel is heel anders kunnen zijn.

Wat verwacht je van het WJK? 
Ik verwacht dat het een geweldige ervaring gaat zijn en er een hele grote druk achter zal staan als we daar bij de start staan. Ik en Wendy zijn vorig jaar ook al mee geweest naar het EJK en daar hebben wij denk ik wel een voordeel van omdat we al een beetje weten wat ons te wachten staat. Maar ook voor mij is dit weer een hele gave nieuwe ervaring die ik ook heel erg spannend vind! Vooral omdat er zoveel nieuwe landen mee doen die ik nog nooit eerder heb ontmoet op een wedstrijd.

Wat zijn je doelen voor het WJK?
Mijn doelen voor het WJK zijn om binnen al mijn tijden te verbeteren en in de estafettes een finale plek te bemachtigen. Buiten wil ik op de individuele onderdelen gewoon er uit halen wat er in zit en met de board race een halve finale plek halen.  De board rescue doe ik samen met Wendy en hopelijk halen we daarop, en op de andere estafettes een finale plek! Maar we gaan gewoon met z’n alle keihard er tegenaan en heel hard knallen!!  
(Trainings)motivatie:
Ik ben heel erg gemotiveerd om te trainen! Ook omdat ik samen met Ela en Melvin train, wat ik echt super gaaf vind! Ik wil zelf het hoogste wil halen wat er te halen valt in de sport. 

Charlotte_1.png

Twitter Feed

by acls us

Login