lifesaving.nl banner 1

Voor sommige mensen is het WK nog niet over, de WK interclub voor de mensen van RB Zevenaar en RB Echt. Sommige mensen van Zevenaar maken het wel heel bont, die gaan nog mee doen aan de Australische kampioenschappen. Hiervan zal ook verslag worden gedaan op deze weblog.


Op dit moment zijn wij aan het einde van de tweede zwembad dag van de interclub, het plezier staat voorop. De prestaties zijn echter niet geheel onbelangrijk!!
Het team van Zevenaar, bestaand uit 4 heren, heeft al meegedaan aan de volgende onderdelen, Serc (waarop ze regerend Europees Interclub Kampioen zijn, maar hier echter niet zo door de jury gewaardeerd werden ze werden uitgeschakeld in de series), line throw (hierop waren ze 12e), de twee estafettes die al geweest zijn waren iets minder succesvol bij de 4 x 25 pop werden ze in de series uitgeschakeld, naar ons inzien discutabel gedisqualificeerd en bij de 4 x 50 hindernis haalde het team jammer genoeg niet de beste 16. Individueel zijn de prestaties iets minder, dit is echter jammer maar met een goede prestatie is de kans op het halen van de finale nog steeds klein.

Bij het team van Echt, bestaand uit 4 heren en een dame, werd het eerste onderdeel, de Serc, overgeslagen. Dit omdat het ondoenlijk vroeg begon, de deelnemers van Zevenaar waren al om 05.00 ‘s ochtends vertrokken dit werd door de deelnemers van Echt te vroeg gevonden. Bij de line throw waren de verwachtingen van de deelnemers van Echt aardig hoog gespannen, in de series ging het echter mis, de drenkeling werdc niet binnen de gestelde 30 seconden binnen gehaald…..
De twee zwemestafettes werden met wisseld resultaat door de deelnemers van Echt afgerond, bij de 4 x 50 hindernis werden ze in de series uitgeschakeld, de 4 x 25 popvervoeren ging echter wat beter. In de series werd niet zo goed gezwommen, maar door vele disqualificaties werd toch als 2e de B-finale gehaald. Deze B-finale werd uiteindelijk met een minime voorsprong op de DLRG Korschenbroich gewonnen. Individueel werd er door de heren en de dame ook niet zo goed gezwommen, dit resulteerde uiteindelijk in geen finale voor de heren en een B-finale voor de dame, Maike, ze zwom de B-finale op de 50m popduiken hierin werd ze 5e… Bij de het onderdeel 100m Tow with Fins (Lifesaver) werd ze gedisqualificeerd omdat ze op een kunstige wijze het touw rond haar nek had gewikkeld… Dit zorgde ervoor dat de torpedo niet 50m met een gestrekt touw achter haar aan werd gesleept, hierop werd ze dan ook gedisqualificeerd heel jammer want ze had waarschijnlijk als dit niet was gebeurd een tijd gezwommen die goed was voor de A-finale….

Voor verdere resultaten en ervaringen blijf deze weblog controleren en lezen….
Groeten