EK 2011 - Dag 0 (UPDATE2)

SERC
Vanavond om gaat officieel het Europees Kampioenschap Lifesaving van start in Alicante. Na de nodige speeches, shows en geklap zal de openingsceremonie gevolgd worden door SERC (ook wel bekend als SERCus bij sommige fans). Het team van Nederland dat de levens van vele spanjaarden gaat redden, zal bestaan uit Martin Teley als leider van het SERC team, Robert Hendriks, Marianka Peeters en Saskia Coolen.
Update 23:11 uur: SERC uitslag is zo'n beetje bekend

Nederland zal als 8e van de in totaal 16 landen aan komen vliegen in het zwembad om dan de drenkelingen te gaan redden en daarmee zoveel mogelijk punten proberen te scoren. Na de mooie derde plek van het Nederlandse Junioren team op de Europese Junioren Kampioenschappen, zijn de senioren gebrand om te laten zien dat zij ook voor een podiumplek gaan!

Voor de mensen die bij denken, SERC, wat is dat ook alweer?

The Simulated Emergency Response Competition tests the initiative, judgment, knowledge, and abilities of 4 lifesavers who, acting as a team, apply lifesaving skills in a simulated emergency situation unknown to them prior to the start. This competition is judged within a 2-minute time limit. All teams respond to the identical situation and are evaluated by the same judges.

Opmerkelijk nieuws dan bij het Duitse team: 
De Duitsers zijn er vorige week achter gekomen, dat ieder teamlid minimaal 2 zwembadonderdelen en 2 oceanonderdelen moet doen. Blijkbaar was de nieuwe bondscoach hiervan niet op de hoogte, en mag Bjorn "Hamster" Fahnle niet starten op de EK. Fahnle was voornamelijk meegenomen voor de oceanonderdelen. Volgens betrouwbare bronnen hebben ze de coach in de andere hotels horen vloeken!

Update 1:  Het ongeval was niet echt een reddingsactie geweest, meer een bewaking waar van alles gebeurde. Volgens onpartijdige mensen was het Nederlands team een van de beste.

Update 2: SERC:
1. Spanje
2. Ierland
3. Tsjechi├ź

Twitter Feed

by acls us

Login