lifesaving.nl banner 1

Axel TichelaarBoze mailtjes en telefoontjes hier op de redactie. Waar bleef toch het interview met Axel Tichelaar?! Uiteraard wasten wij onze handen in onschuld, want wij hadden nooit een interview met hem gehad. Gelukkig hadden van de WK nog wel de Lifesaving.nl teletijdmachine staan. Ondanks de dikke laag stof hebben we de boel toch maar aangeslingerd. Of het helemaal goed ging is maar de vraag; met horten en stoten kwam de reporter met gevaar voor eigen leven tot stilstand in Duiven. Dat alles vlak voor de EJK, naar eigen zeggen. Eens kijken wat ie doet!

 

 

Lifesaving.nl: Hey Axel, gefeliciteerd met het behalen van de selectie. Kwam niet uit de lucht vallen, of wel soms?

Om eerlijk te zijn het kwam twee keer uit de lucht vallen, maar toen heb ik ze niet gevangen, dus moest ik toch zelf keihard werken om de selectie te doen.

 

[Lifesaving.nl reporter kijkt een beetje verdwaasd]

 

Lifesaving.nl: Hoe ben jij in de Life Saving terecht gekomen? Wat heb je allemaal moeten doen, en wat heb je moeten laten?

Ja, hoe ben ik in Lifesaving terecht gekomen. Ik ben natuurlijk als een waterpoloër begonnen en ik wilde gewoon meer zwemmen. Toen ben ik naar "De Breuly" (de reddingsbrigade van Zevenaar, red.) gegaan om brevetten te zwemmen. Doordat ik wat sneller was als de rest mocht ik meteen naar het derde brevet en werd ik gevraagd voor de wedstrijdploeg. Wat ik er voor heb moeten laten is de waterpolo sport omdat ik Life Saving leuker vind.

 

Axel op zijn board tijdens de LifeSaving Cup in Scharbeutz

Axel op zijn board tijdens de LifeSaving Cup in Scharbeutz.

 

Lifesaving.nl: Jij bent een van de weinigen in de selectie met enige ocean ervaring. Hoe schat jij je kansen in tussen het Ocean geweld van o.a. Engeland, Duitsland, Italië en Spanje.

Het gaat lastig worden, omdat ik denk dat het de eerste dag toch een klotsbak wordt. Ik denk dat ik bij de series wel als één van de eerste door de branding heen ben, maar dat ik op de terugweg wat meer moeite krijg. Natuurlijk word het lastig om van Duitsland en GB (Groot-Brittannië, red.) te winnen maar niets is onmogelijk.

 

Lifesaving.nl: Welke onderdelen mag jij zwemmen op de EJK?

De coach heeft daarvoor voor mij een schema gemaakt, maar ik doe:
SERC
4x 25m pop
100m popduiken met vliezen
100m Life Saver
200 hekje (200 meter hinderniszwemmen, red.)

 

Lifesaving.nl: Wat zijn de doelen die jij jezelf hebt gesteld voor de EJK?

Mijn grootste doelen zullen op het gebied van Ocean zijn, omdat ik daar toch wat beter in ben dan in pool.

 

Axel klaar voor de Board Race. EK Interclub 2007 op Tenerife

Axel klaar voor de Board Race. EK Interclub 2007 op Tenerife.

 

Lifesaving.nl: Is er sprake van thuisvoordeel nu de EJK in eigen land wordt gehouden? Leg uit.

Dat wordt heel erg lastig, ook al heeft GB en Duitsland ongeveer net zulk koud water als ons. Als het om supporters gaat, dan hebben we zeker een groot thuisvoordeel.

 

Lifesaving.nl: Er wordt wel eens gefluisterd dat (onder andere) bij RB Zevenaar plezier en ongein het hoogst in het vaandel staan. Wat heb jij hierop te zeggen? Kun je serieus naar het EJK toe trainen?

Dat gefluister komt dan uit de mond van noobs. (Mensen die er geen weet van hebben, red.) Natuurlijk wordt er plezier gemaakt bij onze reddingsbrigade, maar daar doe ik de sport ook voor. Ik kan zeker serieus naar het EjK toewerken, omdat ik daar zeker veel hulp bij krijg van onder andere Juffie, Jeroen, Gert-Jan, Hemd, Bert, Peter en Hubert. Dus bij deze wil ik hen daar hartelijk voor bedanken! [knipoogt]

 

Lifesaving.nl: Met veel nieuwe gezichten in de selectie zal er weer een team gesmeed moeten worden. Hoe zijn de vorderingen?

De vorderingen zijn super goed. Ik heb het gevoel dat we het met dit team nog een tot een goede plek kunnen schoppen. Je ziet toch dat er een gezellige sfeer hangt in de kern van deze kliek.

 

Axel en Sjors tijdens de Board Rescue, EjK 2008

Axel en Sjors tijdens de Board Rescue, EjK 2008.

 

Lifesaving.nl: Op welke plaats gaat Nederland eindigen in de eindrangschikking?

Hiervoor zou ik in mijn glazen bol moeten kijken. *Axel mompelt wat gekke Egyptische taal in de bol* “JA” roept hij opeens “ik zie wat”. Ik denk dat de jongens op een felbegeerde zesde plek komen. “hmmm...” de dames komen op een 9e plek en in totaal worden we achtste.

 

[Lifesaving.nl Reporter kijkt nog vertwijfelder na dit schouwspel en werpt een blik op zijn horloge]

 

Lifesaving.nl: Ehhm nou bedankt voor het interview, we kregen wel het idee, dat dit toch een beetje doorgestoken kaart is, maar evengoed veel plezier en succes met de EjK!

[lacht] Ik zou nooit iemand voor de gek houden, maar toch bedankt.

 

Extra: Nieuwsbericht van ROC Nijmegen over Axel