EJC Team Nederland 2013 Dag 3

EJK Team Nederland, verslag dag 3Ook vandaag houden wij u graag op de hoogte van onze belevingen. De laatste voorbereidende dag (morgenmiddag beginnen we) wordt u in geuren en kleuren verteld door onze verslaggevers ter plaatse; Joept en Janneke.

Laatste puntjes op de i

Vanochtend gingen de wekkers weer rond de klok van 8-ten waarna we een goede bodem hebben gelegd voor de (aller)laatste puntjes op de i. In het zwembad zijn de laatste sprintjes, techniekjes, startjes en overnames geperfectioneerd. De snelste oranje zwembroeken van Arena werden door Joeps en Niek nog even getest op snelheid en soepelheid, net als de schoonspringplanken door Wendy en ondertekende Janneke. Wat natuurlijk niet mocht ontbreken is de ‘BEAST-foto’ van de dag.
Na de lunch hadden wij 4u rust, deze tijd is benut door lekker op bed te chillen – te socializen met de net aangekomen Engelse en iets kleins te kopen in de winkel. Ook werd er fanatiek vals gespeeld door Bart, Joeps, Jelmar, Charlotte, Janneke en Joept om te kunnen winnen bij het spelletje ‘Valse motte’. Dit heeft tot veel hilariteit geleid met als gevolg een vloer vol kaarten.
Rond 5u liepen we met de gehele ploeg richting het wedstrijdstrand waar ook de beach onderdelen nog even werden doorgenomen. De kleine windgolven, zandbanken en zwinnen werden aandachtig bestudeerd op het moment van de dag, zodat we optimaal zijn voorbereid op het middagprogramma van zondag. De ocean-training werd afgesloten met een zeer lachwekkende softbal strijd. Getekende honken op het zand – een tennisbal – een half-lege-volle-fles en een zwemplankje werden ingezet om deze softbal-strijd te realiseren.
Het geluk dat wij hebben is dat er bij het hotel een zwembad ligt waar wij altijd na een training een verfrissende duik kunnen nemen. Dit was vandaag een lachen-gieren-brullen actie met de benodigde appels, gevulde flessen limonade, opblaas herten, bouwhelmen en tennisballen.
Vreugde bij het avondeten

Na een dag waar écht de laatste puntjes op de i werden gezet konden we al dansend aanschuiven aan ons speciaal diner. Elke keer kwam de kok onder luid gejuich van ons enthousiaste team binnen met de volgende gang. Het is namelijk normaal in Italië om zowel ’s middags als ’s avonds, voorgerecht – een of andere pasta - vlees of vis en nagerecht te eten. Nadat twee tafels verderop een moeder haar zoontje een corrigerende bloedneus sloeg kon het diner vervolgt worden. Jolanda – Juffie - Van Dalen schoof tijdens het eten gezellig bij ons aan. Tijdens onze afsluitende teambespreking heeft ze ons een laatste wijze raad gegeven en ons ontzettend veel succes gewenst voor het komende weekend.

Jaja,
Vanaf morgen gaan wij beginnen. Om 17:00 zal de openingsceremonie beginnen, waarna de 4 helden Noud (captain), Jelmar, Joeps en Joept het SERC team zullen vormen. Bij dit onderdeel zal ieder land twee minuten de tijd krijgen om een gesimuleerd ongeval op een zo correct mogelijke wijze op te lossen.
Wij hebben er moeilijk veel zin in!

Groeten vanuit het zonnige Italië
Janneke Ras en Joep Teulings

Twitter Feed

by acls us

Login