EJC Team Nederland 2013

EJK Team Nederland 2013:

Dit jaar zijn we voor de EJK 2013 te gast in het altijd zonnige Riccione, in Italië.


Nederland is ook dit jaar afgereisd met vijf dames en vijf heren om op jacht te gaan naar het eremetaal. De begeleiding van vier man (herstel: drie man en een vrouw) zal het team op vrijdag 6 september richting de openings-ceremonie en de SERC sturen.
Op zaterdag worden de races in het zwembad afgewerkt en zondag zijn we te gast op het strand van Riccione (aan de Adriatische Zee) om de ocean-events te doen.


Wendy Veugen

 

Deze jongedame van RB Heytse maakt dit jaar haar debuut bij het EJK.
Ze is de op-één-na jongste uit het team, en ze zal zeker nog drie keer een nieuwe poging wagen om een EJK te bezoeken. Met haar vrolijkheid en enthousiasme lijkt het af en toe alsof ze freewheelend naar de EJK gaat. Maar wacht maar tot de races echt beginnen, dan laat ze haar vlijmscherpe tanden zien!Fiona MeuffelsDeze jongedame uit Echt heeft al zoveel EJK’s gedaan, dat het misschien wel gesneden koek zou kunnen lijken, maar gelukkig is ze ervaren genoeg om elk EJK weer als nieuwe uitdaging te lijf te gaan. Alle onderdelen waar ‘lang en zwaar’ om de hoek komen kijken, zijn haar op het lijf geschreven. Wij gokken op de RunSwimRun en de TubeRescue. Go Fiona!!Marlou JacobsDeze dame van RB Heytse beleeft dit jaar haar tweede EJK maar pakt het aan alsof ze er al jaren bij is. Met dit extra stuk ervaring weet ze prima waar de kansen liggen en waar ze zich op gaat richten. Laat bijvoorbeeld die torpedoboei-estafette maar komen, dan laat ze haar vliezen spreken!
Charlotte van der HoekCharlotte is dit jaar het jongste lid van het Nationale EJK-team.
Al een jonge hond is ze de selectie-procedure ingedoken en heeft daar zowel in de pool als in het buitenwater verrassend sterke resultaten laten zien.
Nederland zal de aankomende jaren vast nog veel meer van Charlotte te zien en te horen krijgen.


Janneke RasDeze jongedame van brigade Delft zal proberen hoge ogen te gooien tijdens haar eerste EJK. Dit racemonster is lang verborgen gebleven voor de buitenlandse (en binnenlandse) pers maar zal in Italië iedereen doen omkijken. Afgelopen jaar heeft ze iedereen doen verbazen dat je zonder veel ervaring maar met een grote berg wilskracht ver kunt komen.


Kathy Groot reserveHelaas voor Kathy zal ze dit jaar mee kijken vanaf de tribune.
De prestaties van de zes dames die uit de selectie kwamen rollen lagen vreselijk dicht bij elkaar. Dat betekent helaas dan ook dat de uiteindelijk reserve extra teleurgesteld is. Maar Kathy geeft niet op en zal volgend seizoen met extra energie en motivatie hopelijk opnieuw een plaats in het EJK-team proberen op te eisen.


Joep SuskensPlotseling was hij daar, deze vrije-slag-zwemmer uit Echt. Via de ILSE in Dordrecht toegetreden tot het team en direct z’n kans schoon gezien en de EJK-selectie gehaald. Met een frisse blik en bijbehorend enthousiasme pakt hij alles aan wat op z’n pad komt. Van Joep Suskens gaan we nog een hoop horen. Gelukkig!


Jelmar HillebrinkBinnen no-time wist deze krachtpatser uit Dordrecht zich op te werken tot super-snelle Flagger, Boarder, Zwemmer en Pop-vervoerder. Geen verrassing dus dat hij dit jaar op vrijwel elk EJK-onderdeel ingezet wordt. Succes verzekerd. Ongeveer. De redactie kijkt dit jaar speciaal naar de prestaties in de ocean. The story continues….


Joep TeulingsDeze vaste kracht uit Echt zal al zijn ervaring dit jaar inzetten om de jongensploeg richting het goud te leiden. En dan kan hij zelfs volgend jaar nog een EJK meebeleven. De beheerste alles-kunner uit Echt is onmisbaar in de estafettes en hij gaat ook vlammen met pop en/of zwemvliezen in het zwembad.


Noud Janssen
Na de enorme pech met z’n polsbreuk tijdens de selectie van vorig jaar heeft deze bikkel uit Echt extra hard terug geslagen. Niemand kon om zijn selectie heen.
Als een speer op het board, flitsend op de Flags en als Rots-in-de-Branding bij de SERC; Nederland zal het weten : Noud doet de EJK!


 Niek van der BorghZijn reserve-plek van vorig jaar was “eens maar nooit weer!”
En dus gooide Niek er bij de selectie nog een extra scheut inzet tegenaan en dat betaalde zich uit in zijn EJK-plaats dit jaar. Zwemmen met zwemvliezen en het open-water-zwemmen zijn zijn speerpunten. You’d better beware!!


Ruben van Erk reserve
Met een fantastische derde plek bij de EJK 2012 op de BeachFlags in de broekzak deed Ruben natuurlijk weer een gooi naar deelname aan de EJK 2013. Helaas gooit een slepende blessure hier roet in het eten. Ondanks verrassend goede resultaten moest Ruben op het allerlaatste moment genoegen nemen met de reserve-plek. Maar in dit heren-team is dat geen schande. Ruben, tot volgend jaar? Graag!

Twitter Feed

by acls us

Login