lifesaving.nl banner 1

Tja, de Get up’s hadden we vanochtend niet nodig om Tim en Sjors uit bed te halen. Deze keer hadden ze de wekker gelukkig wel gezet. Na wat geklaag van Sharon over het vroege tijdstip vertrokken we naar het zwembad voor de tweede ochtendsessie. 2 Hele minuten later begonnen de sporters met de warming up. Vanochtend stonden de superlifesaver, de Torpedo estafette en de Line Throw op het programma.


De superlifesaver verliep goed: 3 pr’s. Ollie wist helaas zijn gebruikelijke niveau niet te halen, maar dat bewaart hij voor het WK volgend jaar  
De estafette verliep uitstekend: een mooie zesde plaats voor de dames met een goede tijd en een TWEEDE plaats voor de heren met een nieuw Nederlands record. Na 100m lagen ze zesde, maar mede door een geweldige overname van Ollie naar Martin schoven ze uiteindelijk door naar de tweede plek net achter Lifesaving grootmacht Duitsland.
De Line Throw was voor de deelnemers lastig omdat er een verradelijke wind door het zwembad woei. Esther was op weg naar een podiumplaats, maar de wind gooide op het laatste moment roet in het eten door het touw richting Duitsland te blazen terwijl Ilvy door die zelfde wind het touw van de Italianen toegeblazen kreeg.
Onze Dutch Windmill hield onbewust rekening met de wind door het touw tegen de wind in te gooien net op het moment dat de wind ging liggen. Ondanks deze tactische zet kreeg Niels het touw snel te pakken en werd richting muur, tribune en podium gesleept! GOUD!
Het leverde de heren naast eeuwige roem, een gouden plak en veel schouderklopjes ook een potje Bovey Tracey met de coaches op. Dit wisten ze echter niet te winnen van ons fossiel, die in de laatste attempt van de silver throw een briljante bovey stickte en daarmee het tweede house en dus de full in de wacht sleepte. Dus….

Vanmiddag vertrekken we richting strand en logischer wijs ook zee om daar de zege reeks voort te zetten.

Ciao

Bovey en Tracey