Bauna-Eder-Pokal - review dag 2

bep_logo
Na de prijsuitreiking van dag 1, gevolgd door een maaltijd en een disco was de nachtrust niet voor iedereen even lang. Nadat Theo (Tejo) de pupillen van de dansvloer had gejaagd werd het uiteindelijk toch wat rustiger en sliepen de jongens voor de meiden! Wat die toch niet allemaal te kletsen hadden! 

De volgende dag bij het bad bleek dat de meiden enkele jongens van een stralend oranje nagellak hadden voorzien. Het was wel even wennen. Aan de vermoeide snoetjes te zien was niet iedereen even fit. De frisse duik in het bad bij het inzwemmen bleek voor enkelen wonderen te verrichten; ze zagen er plotseling stralender uit!

wedstrijd talentontwikkeling 2010 287

De teamonderdelen voor de meisjes en jongens t/m 12 jaar waren: de 4 x 25 “kombinierte staffel” (of wel 1e en 3e zwemmer zwemmen borstcrawl, 2e en 4e enkelvoudige rugslag), hindernisestafette en estafette met zwemvliezen.
Bij de meiden bleken 4 Duitse teams wel heel snel te zijn. Het meisjesteam Nederland 1 (Chelsea Noppen, Wendy Veugen, Charlotte v.d. Hoek en Kim Bruijniks) weet op de hindernisestafette wel de 2e tijd neer te zetten. Super gedaan, meiden!
Het 2e team (Renée Bouter, Daphne Dols, Melissa Hebben en Bo v.d. Vorst) probeerde zo min mogelijk toe te geven. Dit leverde een 6e plaats voor team 1 en een 7e voor team 2 op.
Het jongensteam t/m 12 jaar (Vincent Atres, Lars Hobus, Jack en John Meerten en Falco Tichelaar) weet de snelste tijd op de hindernisestafette neer te zetten en bereikt uiteindelijk een mooie tweede plaats! Proficiat!

 wedstrijd talentontwikkeling 2010 540

In de categorie t/m 14 jaar hadden Anika van Dam, Janine Elsebos, Kristel Kimmenade en Peggy Blom een hele kluif aan de Duitse teams. Er werd keihard gezwommen door de Nederlandse meiden. Bij de hindernisestafette was het verschil niet zo groot, maar bij het pop vervoeren en de estafette met zwemvliezen (waarbij de Duitsers weer met “russen” aan de start verschenen) waren de verschillen te groot om een podiumkans te hebben. De meiden eindigden op een 8e plaats in het klassement.

wedstrijd talentontwikkeling 2010 422

De jongens t/m 14 jaar moesten er ook hard voor werken. De verschillen met de Duitse teams waren kleiner dan bij de meiden. Met een puntenverschil van 412 ten opzichte van het winnende team behaalden Ruben van Erk, Mitch Engels, Donné Geenen en Rick van Buggenum een 5e plaats in het klassement, 1 punt achter de nummer 4. Opvallend: het puntenverschil tussen het team Nieder-Olm/Wörrstadt (1e) en Bakum (2e) bedroeg 0,55 punten!

 wedstrijd talentontwikkeling 2010 335

Bij de dames in de categorie t/m 16 jaar verschenen 2 teams aan de start. Team 1 (Kayleigh Engels, Marlou Jacobs, Chantal Rikxvoort, Shari Veggelers en Linda van Wegberg) bond de sportieve strijd aan met de teams van Magdeburg en Rheda-Wiedenbrück. Ook werd er nog op het laatste onderdeel de estafette met zwemvliezen een hele strijd geleverd met het 2e Nederlandse team (Britt Janssen, Juliet op het Veld Romy Tichelaar, Manon Zengerink en Sharon de Klerk). Team 2 finishte net iets sneller dan team 1, wat natuurlijk voor vreugde in het bad zorgde.

wedstrijd talentontwikkeling 2010 526
In het totaalklassement behaalden de dames 1 een mooie bronzen medaille! Het tweede team werd verdienstelijk 6e!

wedstrijd talentontwikkeling 2010 542 

En of ze dit zo hadden afgesproken weet ik niet, maar de twee herenteams in deze leeftijdscategorie wisten exact dezelfde klassementsnoteringen te bereiken! De heren van team 1, Ken Boonen, Niek v.d. Borgh, Jelmer Hillebrink en Ivo Hover zetten op het eerste onderdeel de 2e tijd neer, maar helaas kwamen er strafpunten bij. Op het tweede en derde onderdeel wisten ze als eersten te finishen, waarbij een van de onderdelen een nieuw Nederlands record opleverde. Aan de heren van de records om even na te gaan welk dit is, zo’n specialist is de schrijver van dit stuk nu ook weer niet! Al met al waren deze resultaten goed voor een 3e plaats!

wedstrijd talentontwikkeling 2010 456

Het tweede team bestaande uit Frank van de Cruijs, Loet Graus, Reinier van Dam en Noud Janssen kwam goed mee in het klassement. Of dit nu aan al die speciaal gemixte drankjes van Frank lag. We zullen het niet weten, maar hun resultaat staat! 

Aan het einde van de dag mocht Theo Sligchers ook op het podium plaats nemen om de wisselbeker voor het teamklassement en de wisselbeker voor het totaalklassement in ontvangst te nemen. Zo stralend!

 wedstrijd talentontwikkeling 2010 552

Na deze inspannende dagen ging de bus versierd met 3 grote “gouden” wisselbekers terug naar Echt. Iedereen van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten!
Hopelijk zijn jullie intussen allemaal weer wat bij geslapen. En dit laatste geldt niet alleen voor de jeugd!

Foto's

Twitter Feed

by acls us

Login