German Cup 2010 - Team Nederland [update3]

deutschlandpokal2010_nl

Op donderdag 18 november is het weer zo ver, dan mogen er weer luttele honderden Life Savers door de straten van Warendorf met een brandende fakkel in hun hand. Dit alles natuurlijk in het teken van de openingsceremonie van de 20ste Internationale German Cup. De wedstrijd vind traditiegetrouw plaats in het zwembad van de Militaire Sportschool aldaar, en wel op 19 en 20 november. Iedereen is natuurlijk van harte uitgenodigd om te komen kijken bij deze wedstrijd, die eigenlijk een beetje komt als mosterd na het WK. Het gaat echter nog steeds om de prijzen, en na een zeer goed WK zal het Nederlandse team zich zeker richten op een podiumplaats. Maar wie vertegenwoordigen Reddingsbrigade Nederland? Lees snel verder.
UPDATE! Zojuist bereikt ons het bericht dat twee leden van de nationale ploeg niet mee zouden gaan i.v.m. blessures. Wie hun gaan vervangen, is op dit moment niet bekend, wij houden u op de hoogte.
Update 2: Enkele momenten geleden kwam het bericht binnen dat één van de twee vacante startplekken reeds ingevuld is. Wie de andere vervangende sporter wordt, zal zeer waarschijnlijk pas na de NK Pool Events bekend gemaakt worden.
Laatste update: Na de NK is inderdaad bekend wie het laatste plekje invult.

Het team voor Warendorf lijkt sterk op dat van afgelopen WK. Het feit dat Anneloes en Marianka zich tijdelijk ophouden in Australië, liet wel een plaatsje vrij voor een andere sportster. Verder zijn er geen grote verassingen.

Zowel Ruud van Bommel als Peter Crijns lijken geveld door een blessure. Bij Ruud gaat het om een schouderblessure, een blessure uit het verleden die na het zware WK waarschijnlijk weer de kop op steekt. Voor Peter was tijdens de WK zijn enkel al een heikel punt, maar na een bezoek aan een sportarts is het advies om minimaal acht weken te rusten. Een advies wat Peter natuurlijk niet in de wind slaat. De bondscoaches waren nog niet beschikbaar voor een reactie hebben de NK Pool Events afgewacht om hun beslissing bekend te maken. De selectie ziet er nu als volgt uit.

Saskia Coolen Saskia Coolen

Heeft een sterk WK achter de rug, de secondes vlogen er letterlijk af. De Geman Cup is voor haar een mogelijkheid om definitief te bewijzen dat ze de aansluiting gevonden heeft en rijp is voor een vaste plek in de damesploeg. Wanneer ze deze stijgende lijn voortzet, hebben wij daar alle vertrouwen in.
Ilvy van Grimbergen Ilvy van Grimbergen

Nederland heeft weer een dame die 20 kan op de 50 vrij met zwemvliezen, en dat droeg meteen bij aan een nieuw NR op de 4x50m medley relay. Ook Ilvy zit in de lift, maar zal toch richting die 19 moeten om de oude damesploeg helemaal te doen vergeten. Voor nu heeft ze ook een redelijk totaalklassement in huis, en dat kan Nederland goed gebruiken op de Deutschlandpokal.
Leone Kelleners Leone Kelleners

In het geval van Leone had LifeSaving.nl volop gelijk, haar 25m popvervoeren in de estafette ging werkelijk hard en lag daarmee voorin het veld in de A finale. De rest van haar WK had beter gekund, maar dat betekent niet dat er zomaar ergens in Nederland snellere sportsters te vinden zijn, dus dan mag je nog steeds gewoon mee naar de German Cup.
Maike Op het Veld Maike Op het Veld

Welke bondscoach laat nou de wereldkampioen op de 200m superlifesaver thuis? Ongeveer alles wat Maike op de WK aanraakte veranderde in goud, of in ieder geval in veel punten. Voor de statistici onder ons, Maike heeft persoonlijk maarliefst 52 punten in het zakje gedaan, en dan spreken we nog niet eens over haar belangrijke aandeel in de verscheidene estafettes. Volgens velen groeit zij nu echt naar het niveau absolute wereldtop, het NR van oud-wereldtopper Monique Driessen heeft ze in ieder geval al.
Kitty Schiphorst Preuper (zonder streepje) Kitty Schiphorst Preuper

Ze was reserve voor de WK en nu twee selectieleden naar Australië vertrokken zijn, schuift Kitty logischerwijs door. Ze zal deze kans om zich op topniveau te bewijzen zeker met twee handen aanpakken. Wij zijn dan ook zeer benieuwd of ze beschikt over stalen zenuwen en laat zien dat ze gewoon zeer serieus genomen moet worden voor een plekje in de selectie voor het EK volgend jaar in Alicante.
Ruud van Bommel Ruud van Bommel
Peter Crijns Peter Crijns
Niels van Dalen Niels van Dalen

Is naar eigen zeggen gebrand op het verbeteren van zijn persoonlijke records. Verwijt zichzelf ook vaak dat hij op trainingen wel heel hard kan, maar dat het op de wedstrijden er net niet uitkomt. Misschien is de ontspannen en vertrouwde sfeer in Warendorf dan net dat duwtje in de rug wat Niels nodig heeft. Aan zijn trainingsarbeid deze zomer zal het in ieder geval niet gelegen hebben.
Rik Rik Op het Veld

Getuigde een echte topsporter te zijn door niet helemaal tevreden te zijn over zijn optreden op de WK. Toch was hij weer vanzelfsprekend belangrijk voor het team, zoals eigenlijk een echte all-rounder dat betaamt. Zal toch naar Duitsland afreizen met in zijn achterhoofd het idee om zijn records op de 50m popduiken en 100m reddingswisselslag scherper te zetten. Als hij genoeg uitgerust heeft, dan zien wij dat zomaar gebeuren.
Martin Teley Martin Teley

Is net als Rik niet helemaal tevreden over de WK, maar gaf toch toe dat zijn splittijd op de 4x50m medley relay tot de verbeelding sprak. Zijn deelname aan de Deutschlandpokal is de vierde op een rij. Lijkt rijp te zijn voor een vaste plaats in het team, maar zal zich toch nog moeten bewijzen op individuele onderdelen om definitief in aanmerking te komen voor een startbewijs voor de EK 2011. Voor die startplekken zijn namelijk nog meer kapers op de kust.
Sjors Pietermans Sjors Pietermans

De snelle bekendmaking van Sjors als vervanger is niet heel onlogisch. Deze eerstejaars senior was al reserve voor de WK, en staat te trappelen om zich te bewijzen op het hoogste niveau. Hij was vorig jaar ook al van de partij in Warendorf, dus hij weet de gang van zaken al wel. Jezelf in de picture zwemmen voor een plek in de selectie van de EK is echter andere koek.
Stefan Jacobs Stefan Jacobs

Na een jaar afwezigheid in de nationale ploeg i.v.m. de studie keert deze sprinter weer terug in de nationale ploeg. En hij mag ook nog eens meteen in het busje springen richting Warendorf. In 2008 deed hij al voor Nederland mee aan de wereldkampioenschappen, maar kon zich toen niet duidelijk onderscheiden. Maar aangezien alle tellers weer op nul staan in de voorbereiding op de EK volgend jaar, moeten we Stefan zeker niet over het hoofd zien.
Nico Laumen & René Peeters Nico Laumen & René Peeters (bondscoaches)

Een winnende coach heeft altijd gelijk, en zo geldt dat dit keer zeker voor het duo dat aan het roer staat bij Reddingsbrigade Nederland. Met een gedurfde ruk naar rechts (waar Mark Rutte nog wat van kan leren), een vrijere aanpak en een nieuw selectiemodel stoomde Nederland op naar de 7e plaats in de eindrangschikking van de WK. Wij hebben de doelen voor het jaar 2011 nog nergens los kunnen weken, maar wij verwachten stiekem dat de coaches zich realiseren dat een plaats bij de beste drie landen van Europa in 2011 gewoon tot de mogelijkheden behoort.

German Cup 2009 - Dag 1
German Cup 2009 - Dag 2

Twitter Feed

by acls us

Login