2e LifeSaving.nl Limietwedstrijd - Review [update]

Naast een aantal deelnemers was er ook veel ruimte aanwezig in Breda.

Na een paar momenten van kleine en grote onzekerheden was het zover, de 2e LifeSaving.nl Limietwedstrijd zag vandaag het levenslicht. De onzekerheden kwamen vooral door het aantal aanmeldingen vooraf, slechts 23. Maar de die-hards die er wel waren, maakten er wel een mooie wedstrijd van.

Dit jaar was de volgorde van de onderdelen weer net iets anders dan vorig jaar, iets wat een traditie lijkt te worden. Toch werd begonnen met de 200m hindernis. Gewoon omdat het handig is eigenlijk. Maar wel een memorabel moment overigens. Het was weer voor het eerst dat er een militaire sportploeg aan de start van een lifesaving wedstrijd stond. Jeroen Stuut maakte het moment meteen nog unieker door de hindernis een kopstoot te geven. Iets wat hem een aardige tijd opleverde (2:10,39 red), maar helaas ook een bezoek aan de huisartsenpost.

De dames van de voorstart.

Dus met een sporter minder kon de militaire ploeg zich even rustig zitten om te kijken hoe de aanwezige sporters de 100m lifesaver aan gingen pakken. Bij de dames zette Kitty Schiphorst Preuper haar tijd van vorige week in Seraing even recht in 1:05,32. Met Leone Kelleners daar vlak achter. Voor een klassement werd vandaag niet gezwommen, maar met het oog op de WK selectie is alles belangrijk voor de kernploegleden.
Daarom was het ook zaak voor de heren om goed te zwemmen, niet alleen voor de kersverse NR houder, maar ook voor de Belgen die vandaag present waren. Bert Arnauts was dan ook redelijk content met zijn tijd, ook al kwam hij pas in de tweede poging tot 0:59,40. Voor Martin Teley was de 55 te hoog gegrepen voor vandaag, hij bleef steken op 0:57,73.

De duikers zorgden er mede voor dat alles vlotjes verliep.

Het was makkelijk om verder te gaan met de superlifesaver, er waren toch al vijf poppen half gevuld dus dat kon men beter gewoon nog effe zo laten. Er werd nog wel heel even gewacht tot alle levende legendes weer bijgekomen waren, want die mochten twee series achter elkaar zwemmen. Dat kwam weer doordat er slechts één serie van start ging op het koningsnummer. Dus na even eigenhandig de pop terug gesleept te hebben, mocht Hans Vijge 'm weer naar de officials toe brengen. Tenminste, als Leone hem dan even vast... oh wacht ze is er al, ga door ga door!

En er werd doorgegaan met de 100m combiné zoals dat in België heet (en dat klinkt eigenlijk ook gewoon veel minder angstaanjagend dan reddingswisselslag). Degenen die dan weer niet bang waren dat ze de 17,5 meter onder water zwemmen niet haalden, waren de deelnemers zelf. Ook debutant Reinier van Dam van de brigade Gouda had er geen problemen mee. Anneloes Peulen van de brigade Heythuysen had er dan de minste problemen mee, want zij schreef in 1:20,67 gewoon effe een nieuw persoonlijk- en clubrecord neer. Naar eigen zeggen werkt het wel in je voordeel wanneer je de dag ervoor slechts 1 keer traint in plaats van 4 (dit dus t.o.v. de wedstrijd van vorige week, red.). Toch ook mooi voor de meneer die de Taperfase uitgevonden heeft!

Helaas geen beeldmateriaal van het volgende onderdeel, maar met de helft van de deelnemers onderwater is de heenbaan ook geen echt "Kodak-moment". Leone gaf aan dat ze de 100m lifesaver toch nog echt voelde zitten in de benen. Hoe dat precies aangevoeld moet hebben kunnen alleen de overige deelnemers raden, maar erg gunstig voor haar tijd was het in ieder geval niet. Toch was ze in 1:06,23 als eerste terug bij de finish, en dat was ook sneller dan vorige week.

Voor de 50m popduiken moest de start even verhuisd worden naar de andere zijde.

Het laatste onderdeel van vandaag was het sprintnummer, de 50m popduiken. Voor de meeste militairen ietwat onwennig, want ja wat moet je toch met zo'n pop in je handen. Het was voor hun of heel lang geleden of er zaten nog te weinig trainingsuren in. Toch wist Robert Bais ons levende fossiel (Hans Vijge, red.) voorbij te zwemmen en een heuse 36'er op de klokken te zetten. Ook Anneloes wist Hans Vijge met een paar haardiktes verschil te verslaan, niet slecht voor een dame. Dat vond Bert Arnauts ook, Bert zelf verzamelde samen met zijn teamies een score van 3 uit 3, want alle Belgische heren werden helaas gediskwalificeerd. Toch was Gert v/d Oever de winnaar van de dag, want hij verzamelde er maarliefst 4. Hij schijnt momenteel plannen te maken om het volgende keer stiekem beter te doen, wij wachten dus in spanning af.

De coach van de Nederlandse Militaire Equipe keek aandachtig naar alle verrichtingen.

Dit keer dus geen totaalklassementen om mee af te sluiten, maar dus wel de ruimte om alle deelnemers te bedanken. Bij deze dus bedankt! Zonder deelnemers is een wedstrijd nergens natuurlijk. Wij hopen dus op een betere opkomst volgend jaar, en wij zijn natuurlijk al op zoek naar een datum en locatie voor volgend jaar.

UPDATE: Met dank aan Fossiel © - zwemagement informatie nu ook een lijste met gezwommen PR's!

Uitslagen 2e LifeSaving.nl Limietwedstrijd
Persoonlijke Records tijdens de 2e LifeSaving.nl Limietwedstrijd

1e LifeSaving.nl Limietwedstrijd

Twitter Feed

by acls us

Login