lifesaving.nl banner 1

affiche_colmarcup_janv_2010
Het was een lange, barre reis maar zeker de moeite waard! Ela, Kitty en aanstormende talenten Bente en Kris vormden samen het team dat Nederland ging vertegenwoordigen op de Colmar Cup in Frankrijk. En omdat er nogal wat onduidelijkheid over blijkt te zijn, natuurlijk in naam van Reddingsbrigade Tilburg!
Update: Nu met uitslagen!

De Colmar Cup wordt gehouden in het Stade Nautique en de concurrentie is zeker niet onaardig! Het Spaanse Catalunya, het DLRG National team, de Zwitsers en zelfs de Polen melden zich en natuurlijk is gastclub Colmar in flinke getale aanwezig.

Nederlandse vertegenwoordiging
We starten de dag om 8.15 uur met de 200 obstacles waarbij Kris als eerste mag starten en zichzelf laat klokken in een tijd van 2.44.02. Een goed begin voor ons jonkie uit 1995. Ook Bente weet op haar eerste wedstrijd indruk te maken in een tijd van 2.37.51. Kitty legt de 200 meter af in 2.33.02 en Ela laat op haar favoriete onderdeel zien dat ze zeker niet voor niets in de kernploeg voor de WK zit door onder het Nederlands Junioren Record te duiken in 2.22.50. Hiermee behaald zij ook de eerste plaats bij de junioren.

Het volgende onderdeel dat op het programma staat is de 4x50 meter hindernis en de dames van RBT zorgen op dit onderdeel voor flink wat ob, nee spektakel door gewoon als eerste te finishen in een tijd van 2.10.56! Vreugde alom en de dag is nog lang!

Op de 100 lifesaver maakt vooral Bente indruk door in haar eerste race te finishen in 1.12.19! Kris laat de drie klokkers per baan op een gemiddelde van 1.25.50 uitkomen en Ela zwemt een mooi PR met 1.10.74. Na een flinke, Franse, onverstaanbare discussie over of de pop met zijn neus tegen de kant moet of niet werd er uiteindelijk toch besloten dat Kitty haar race in 1.08.90 had afgerond.

't klikt!

We sluiten de ochtend af met de 4x25 pop estafette. Hierbij hoefde wij enkel de ploeg van Colmar voor te laten gaan (omdat Kris per ongeluk met haar verkeerde arm zwom..) en finishten in 1.57.82.

Na een heerlijke baguette met een pomme en een flesje l’eau was het tijd voor de door-een-ieder-gevreesde-en-na-de-hand-altijd-meevallende reddingswissel! Kris kreeg helaas een disq omdat zij na het aantikken nog even naar adem wilde happen. Bente ging als een speer in 1.35.47 en Kitty zwom een mooi PR met 1.31.12. Ela overtrof zichzelf en beseft nu eindelijk dat het helemaal niet eng is door 1.26.17 neer te zetten en opnieuw de eerste plaats te behalen.

Je zou zeggen dat het hierna alleen maar makkelijker kon gaan worden maar de Fransen hadden ook nog de 100 pop met vliezen geplant. Kris was goed op dreef en finisht in 1.25.60, Bente is tot het besef gekomen dat pop vervoeren op haar rug toch niet helemaal haar ding is, zij klokte 1.23.81. Ela zette een tijd van 1.12.81 weg en moest Kitty nèt voor laten gaan met 1.12.78. Wat uiteindelijk nog goed bleek te zijn voor een 3e plaats.

Op het laatste persoonlijke onderdeel, de 50 meter pop vervoeren mag Kris weer als eerste starten en zwemt, dit keer met haar goede arm, 0.55.16. Bente verrast wederom met een 0.45.38 en Ela en Kitty mogen in de laatste serie naast elkaar zwemmend afsluiten. Voor Ela wordt het een 0.43.22 en voor Kitty wederom een PR 0.42.44.

Life Saver

Het leukste bewaren we natuurlijk altijd voor het laatst: de 4x50 torpedo estafette! Met Kris op de 50 vrij en Bente op de 50 vliezen liggen we op een lichte achterstand van Catalunya en Colmar maar na een super race van Ela en een vliegensvlugge overname ligt Kitty voorop en weten we opnieuw te als eerste te finishen in 1.57.44! Daarmee wint Tilburg ook het estafette klassement en een mooie beker.

Ela Golddigger

Al met al een geslaagde wedstrijd! Waarbij onze Petit Champion Ela uiteindelijk 7 medailles binnenhaalt, Kitty goed is voor één medaille en Tilburg het estafette klassement wint!

Champs
De organisator was erg enthousiast en hoopt dat we volgend jaar weer van de partij zijn met wie weet nog meer teams uit Nederland!

Update: van drie kanten ontvangen we de uitslagen, dus daar kunnen we niet meer omheen!

Uitslagen Colmar Cup 2010