lifesaving.nl banner 1
ImageNog maar een paar nachtjes slapen, en dan is het zover: de 16e editie van de ILSE wedstrijd in Heythuysen. Traditioneel gezien de voorbereiding op het NK Pool Events, dat een maand later op de planning staat. Of er na op deze wedstrijd duidelijk gaat worden wat de afvaardiging voor de German Cup later dit jaar wordt, is nog niet bekend. Wat wel duidelijk is, is dat de wedstrijd nu al in het teken staat van records, voordat er uberhaupt een meter gezwommen is. Benieuwd waarom?

Hoewel onze zuiderburen uit Sint Truiden geen gaatje in hun agenda konnen vinden op 3 oktober, mogen we toch een recordaantal deelnemende teams neerschrijven, maaliefst 2 meer dan vorig jaar. De deelnemende teams zijn:

  1. RB Alblasserdam
  2. RB Amersfoort
  3. RB Boxtel
  4. RB Dordrecht
  5. RB Echt
  6. RB Eindhoven
  7. RB Gouda
  8. RB Heythuysen
  9. RB Melick-Herkenbosch
  10. RB Nederweert
  11. RB Tilburg
  12. RB Weert
  13. RB Zevenaar

Ook het aantal deelnemers is een record. Dit jaar staan er 174 163 deelnemers aan de start. Helaas dus nog geen record qua minste aantal afmeldingen. Maar wel een aardig volle wedstrijd. Dit wordt door de organistatie opgelost door de voorstart te verplaatsen, eerder te marshallen en zelfs een heuse Duitse start toe te passen met de 200m hindernis. Dat is nog eens wat anders dan Belgische Beachflags...

In ieder geval staat de lifesaving top van Nederland weer in de startblokken voor het seizoensopwarmertje in Heythuysen. Wij van lifesaving.nl zien jullie graag terug aanstaande zaterdag, tot ziens!

ILSE wedstrijd Heythuysen 2009 - Uitnodiging
ILSE Heythuysen 2008 Review