lifesaving.nl banner 1

oldskoolWij blij dat we nog even de Wereld Records op de World Games vermeld heben. Tussen 4 en 6 augustus waren in Italië namelijk de zomerkampioeschappen. Soort van uitzwemwedstrijdje voor de World Games-gangers en de EjK selectiewedstrijd voor de Italiaanse junioren. Zoals gebruikelijk in Italië levert dat weer voldoende vuurwerk op. Eén stuks Wereld Record en één stuks Europees Junioren Record. Weten waarop?

 

 

 

 

 

 

Uiteraard is er een grote kandidaat als we moeten bedenken wie er nu weer een WR gezwommen kan hebben. Ook deze keer weer het fenomeen dat Federico Pinotti heet. Dan kan het op 50 pop, 200 hindernis, of de reddingswissel zijn.  Deze keer deed hij het op de 200 meter hindernis. Tijdens de World Games werd meneer nog slechts tweede en ging zijn record verloren aan En-Jian Zhang uit China met 1:55,01. Nu is er dus weer vier honderdsten vanaf gesnoept en zitten we onder de 1:55. Geen Italiaan kon hem volgen, Pinotti bleef steken op 1:54,97.

 

Pinotti

 

Ook bij de junioren is er in Italië genoeg potentie, zo bewees Samantha Ferrari wel. op de 100 meter reddingswissel stoof zij naar 1:15,70. Een nieuwe Europees Junioren Record, want de vorige tijd stond alweer op 1:17,87. De Nederlandse en de andere junioren zijn dus gewaarschuwd voor mevrouw Ferrari, want zij dwong hiermee ook selectie af voor de EjK in Eindhoven en Eersel op 4, 5 en 6 september.

 

Verder waren er ook nog wat nét geen records, dus hierbij ook de volledige uitslagen. Tot zover de LifeSaving.nl Records Service.

 

Uitslagen zomerkampioenschappen (pdf)

Bron: www.federnuoto.it

vertaald met Google Translate