lifesaving.nl banner 1

Na Europa hebben ze nu ook Down Under de Pool Events helemaal gevonden. Alleen ging het normaal geldende spreekwoord; "Geniet van de Pool, zwem er met mate" deze keer niet op. Afgelopen weekend werden de "Surf Life Saving Nieuw Zeeland Zwem Kampioenschappen" gehouden, waar Australië en Nieuw Zeeland aan meededen. Hatseflats; 2 dagen later begint dan gewoon de "Internationale Pool Competitie" Dit alles ter voorbereiding op Rescue 2008 in Duitsland.

SLSNZ










In totaal toch ook nog zo'n 500 deelnemerts. Er wordt dus flink in de breedte aan ontwikkeling gedaan. Het zou ook niet vreemd zijn als er zo een ploeg uitrolt, richting de GermanCup. Een aantal (slechts Australische) uitslagen, hier.

Moss Burmester

















Tijdens de internationale pool kampioenschappen in Christchurch deden meerdere nationale ploegen mee van Aussie (weer die breedte ontwikkeling). Wederom geen wereldtijden, maar wel weer stappen voorwaarts. Er werden zo maar liefst 5 Nationale Records gebroken. Niet slecht, als bijvoorbeeld een nationaal record van Moss Burmester verbroken wordt. Die kan blijkbaar ook lifes saven. Dit werd gedaan door Michael Buck, geen idee wie het is, maar als je je 3 dagen oude PR verbreekt met een seconde: Hulde! (wel aanhouden) Voor de mensen die mee willen tellen onder ons, even vergelijken, zijn recordtijd bedraagt nu; nul minuten, negenenvijftig seconden en een tiende. (0;59,1) Glenn Anderson, welbekend van menig podium op de Rescue 2006, zette ook zijn beste pool beentje voor en pakte even twee Nieuwe Zeelandse Records mee.Toch benieuwd wie deze stoere mannen en vrouwen zijn: Hier het smoelenboek:

http://203.163.98.35/MFiles/event%20info.pdf

Enkele uitslagen van de Internationale Pool Challenge alhier, live meegluren (morgen) naar uitslagen kan aldaar. Het is ook niet nieuw voor Aussies om achter te staan in de tussenstand in de Pool Events, maar om achter de Kiwi's te staan gebeurt niet vaak. (Zij het met 4 punten, Nieuw Zeeland had er 67) Deze keer alleen geen Ocean Events om het goed te maken, dat zal ze leren (hopelijk).

Updatum:
Aussie pakt vandaag 6 puntje terug ten opzichte van de Kiwi's. Twee punten nu weer vóór dus. Meer info: http://surfsports.slsa.com.au/default.aspx?s=newsarticle&id=424

Updatum 2:

Het is nog steeds stil op de Australische sites, maar... Nieuwsflash; Geschiedenis is geschreven, de Kiwi's verslaan voor het eerst in acht jaar de Ozzies! Met 11 punten voorsprong wonnen ze de International Pool Challenge. In Geelong en Lorne dit jaar eindigden ze nog 34 puntjes achter Aussies, dus dit belooft wat voor Rescue 2008! We houden u op de hoogte!