lifesaving.nl banner 1

zwemclub heytse6_klein.jpg

Afgelopen weekend was alweer de eerste wedstrijd in het zwembad van het seizoen, traditioneel in Heythuysen en alweer het 20e jaar op rij. Wat opviel dit keer was de livetiming die via het internet (en op een scherm in de kantine) rechtstreeks alle gezwommen tijden liet zien, de terugkeer van een oud-gediende helemaal vanuit Vlissingen en helaas ook bijna de volledige nationale senioren ploeg die schitterde in afwezigheid.

Er waren ook een aantal nieuwe records te noteren. Zo zwom Fiona Meuffels het inmiddels toch wel oude NJR korte baan van Sandra Temmerman uit de boeken op de 200 hindernis en was ze ook goed voor een nieuwe recordtijd op de reddingswisselslag. Op de 50m lifesaver voor de C categorie zwom Renee Bouter van RB Gouda een nieuw nationaal aspiranten record, waarmee ze op het laatste nog een podiumplek bemachtigde.

Bij de 100 popduiken met zwemvliezen kwam Janneke Ras van RB Delft nog dicht in de buurt van het NJR van Monique Driessen, maar kwam net vier tienden te kort. Ze vestigde hiermee wel een nieuw wedstrijd-record.

Verder was er ook nog een kleine valse start van het programma dat de totaalklassementen produceerde, maar dit is met het oog op de NK ILSE en de BeNe Cup gelukkig alweer verholpen.

Uitslagen ILSE Heytse 2013
Totaalklassementen ILSE Heytse 2013