BOOM! Wereld Records!

Plons
En ja hoor! Het is weer zover. De Italianen zwemmen een wedstrijdje en er sneuvelen weer records bij het leven. Want zo rollen ze, die Italianen. Twee kersverse wereldrecords en 1 stuks Europees Junioren Records. Ga er maar vast voor zitten!


Het was het afgelopen weekend namelijk bal in Livorno. Welbekend van Rescue 2004.

100 meter Manikin Carry with fins
Op 1 of 2 (daar zijn ze dan weer nog niet over uit) juli 2011 zwom Francesco Bonanni 47,88 op de 100 meter popduiken met zwemvliezen. Ok, dat was duidelijk. Belachelijk hard. Zeer waarschijnlijk hapert er aan zo'n race nog van alles en nog wat als wij als fans er naar kijken. Dat vond Francesco blijkbaar zelf ook, want op 3 maart 2012 zwom hij op ditzelfde onderdeel:

47,41100 meter Life Saver
Op dit onderdeel is sinds het sneuvelen van de legendarische 53,75 van Lutz Heimann ook al genoeg te doen geweest. Eerst was het Matteo Montesi die een nieuw tijdperk inluidde met 53,35. Tijdens de Europese Kampioenschappen in Alicante knalde Marcel "The Machine" Hassemeier daar rustig overheen en zette het wereld record op 52,94. Zie hier het antwoord van Matteo Montesi!

52,20We zouden bijna willen zeggen: "In de achterhoede" was er nog een interessant feitje, maar eigenlijk slaat het gewoon nergens op, zo snel als dat hij ging. Want we hebben het namelijk over Allessandro Fontana. Hij zwom op de European Junior Championships namelijk het EJR naar 53,62. Best aardig toch. Voor een junior. Dus. In het kielzog van Montesi zwom hij dit record naar een nieuwe tijd van:

53,48

Werkelijk waar weer bizar. Deze tijden worden natuurlijk nooit meer vebroken. Het is al onmogelijk dat dit kan zonder de highttech-zwempakken van 100 miljoen miljard geleden. Dus wij van LifeSaving.nl zeggen alvast: Tot de volgende Italiaanse Kampioenschappen, dan hoort u weer de laatste records via ons!


Twitter Feed

by acls us

Login