lifesaving.nl banner 1

dlrg-cup

Jawel hoor, hij komt er weer aan: de DLRG Cup 2011! Waar de DLRG Trophy het voorlopig mag doen zonder Nederlandse deelname, gaat er wel een team richting Warnemünde. Voor een groot deel als voorbereiding op de EK later dit jaar, voor een klein deel ook gewoon het meepakken van de nodige ervaringen. Wie o wie starten mogen de Nederlandse driekleur gaan verdedigen op 15 en 16 juli a.s. daar in Noord-Duitsland? Lees snel verder.

Dit weekend kwamen de heren bondscoaches naar buiten met het grote nieuws. De wedstrijd in Warnemünde wordt sinds enkele jaren toch als zeer serieuze voorbereidingswedstrijd gezien richting het EK/WK van dat jaar. Volgens de experts zijn er toch geen hele opvallende keuzes gemaakt, aangezien enkele sporters niet beschikbaar zijn voor deze wedstrijd of andere wedstrijden gekozen hebben. Desalniettemin zijn wij zeer benieuwd of de volgende vijf dames en vijf heren zich lekker kunnen mengen in het internationale geweld en mooie resultaten kunnen boeken.

Saskia Coolen Saskia Coolen

Deze dame van RB Heythuysen heeft al laten zien dat ze het hoogste niveau in Nederland aankan. Met een uitstekend WK heeft ze hoge ogen gegooid, maar ze zal zichzelf toch moeten blijven bewijzen ten opzichte van de wat jongere dames. Ze zal zich daarom voor de volle 100% inzetten om te laten zien dat zij haar kunstjes nog lang niet verleerd heeft.
Ela Hutten Ela Hutten

Zij was in 2009 al geselecteerd voor de DLRG Cup, maar kon toen niet deelnemen i.v.m. ziekte. Dit jaar heeft ze dat allemaal achter zich gelaten en boekt in het zwembad veel vooruitgang. Om ook echt serieus in beeld te komen voor een startplaats in Alicante, zal ze zich ook moeten laten zien op enkele buitenwater onderdelen. In het dames seniorenteam ligt alles zo dicht bij elkaar, dat we deze juniore zomaar eens vaker kunnen gaan zien met een oranje cap op.
Leone Kelleners Leone Kelleners

Leone kan heel hard popvervoeren, maar daar zal ze tijdens deze wedstrijd niet heel veel aan hebben. Ze verdiende haar plaats voor WK's en EK's altijd in het zwembad met de pop of met zwemvliezen, maar heeft achter de schermen ook aan haar ocean-kwaliteiten gewerkt. Met de aanwijzingen van Niels zijn haar board- en ski-kwaliteiten een stuk vooruit gesprongen, we zijn dan ook erg benieuwd hoe ze het er vanaf gaat brengen in Warnemünde.
Kitty Schiphorst Preuper Kitty Schiphorst Preuper

Deze Tilburgse (?) had misschien liever nog een kans gehad om zich te bewijzen in het zwembad, maar zal zeker alles uit de kast halen om goed voor de dag te komen op de DLRG Cup. Na reserve te zijn geweest voor de WK 2010, zal ze helemaal gebrand zijn op het halen van de selectie voor de EK 2011. Ze heeft op de DLRG Trophy in 2009 al wel laten zien dat ze uitstekend uit de voeten kan als redder in de Rescue Tube Rescue Race, maar zal op dit vlak toch nog een keer vormbehoud moeten tonen. We zijn natuurlijk ook nog benieuwd hoe de andere onderdelen haar afgaan.
Marianka Peeters Marianka Peeters

Zij heeft een half jaar doorgebracht in Australië, de bakermat van Surf Life Saving. Deze dame van RB Echt was eigenlijk al een vaste waarde in het team wat ocean betreft, maar de verwachting is dat ze haar kennen en kunnen alleen maar uitgebouwd heeft. Hoewel ze ietwat geblesseerd uit Maroochydore terugkwam, kijken wij nog wel het meest uit naar wat zij allemaal gaat winnen doen daar in Duitsland. Laten we in ieder geval hopen dat de blessure dan definitief achter de rug is.
Melvin van der Meij Melvin van der Meij

Uit Dordrecht komt deze junior voor het eerst in de seniorenploeg, met name dankzij zijn hoge niveau op het board. Met een vierde plaats op het EJK 2010 op zak, wordt het interessant wat hij in dit internationale seniorenveld kan doen. Qua pure snelheid zal het hem aan niets ontbreken, maar hij zal nu ook meer rekening moeten gaan houden met golfslag en tegenstanders. En daarbij, met alleen een goede board race sta je nog niet in het EK team. Gelukkig dat Melvin op alle onderdelen stevig aan de weg aan't timmeren is.
Niels van Dalen Niels van Dalen

Heeft eigenlijk wel altijd wat problemen in Warnemünde, zo veranderde zijn board tijdens de board race finale vorig jaar in een duikboot. Toch gaat hij er dit jaar weer een poging tegenaan gooien, gewoon omdat het nog in zijn voorbereidingsperiode valt. Daarnaast zal hij ook zijn specifieke krachten binnen het team ook weer willen laten zien, aangezien de heren in het zwembad alleen maar dichter bij elkaar komen te liggen.
Robert Groot Robert Groot

Deze Robert is nog junior, zit pas sinds begin dit jaar in de nationale ploeg en benadrukt met zijn plaats in dit team maar weer dat RB Tilburg in de lift zit. Gaf aan tijdens de trainingsstage in Noordwijk aan veel geleerd te hebben en zag zijn werklust daar ook dus ook beloond. Naast dat hij gewoon heel veel kan eten, doet hij het goed op zo'n beetje alle onderdelen. Dat hij (nog) geen specialismes heeft werkt momenteel alleen maar in zijn voordeel. Zal normaalgesproken niet veel kans maken op selectie voor de EK, maar staat inmiddels wel al met een been in Kopenhagen voor zijn eerste EJK.
Robert Hendriks Robert Hendriks

De andere Robert is al wat langer van de partij. Deze GZG-strijder gooide in overleg met de bondscoaches toch nog zijn planning om en zal verschijnen op de DLRG Cup. Na zijn winst vorig jaar zal hij dit jaar er alleen maar op gebrand zijn om zijn titel te prolongeren. Overigens reist dit sprintkanon na de wedstrijd ook doodleuk door naar Zuid-Frankrijk om daar aan de OceanPerf Challange mee te gaan doen. Daarom zal hij naar alle waarschijnlijkheid niet heel veel starts voor zijn rekening nemen in Warnemünde, maar zoals hij zelf altijd zegt: "Kwaliteit gaat voor kwantiteit!".
Rik Op het Veld Rik Op het Veld

Vorig jaar winnaar van het individuele eindklassement bij de heren, dus zal dit jaar toch met enige druk afreizen richting Warnemünde. Heeft dit jaar nog niet veel wedstrijden gedaan, dus we weten niet helemaal in welke vorm hij verkeert. Hij draait momenteel een redelijk goed zwembadseizoen en heeft er natuurlijk al heel wat uurtjes op ski en board op zitten, dus we kunnen al voorzichtig zeggen dat hij op de goede weg is. Wij verwachten overigens dat hij de DLRG Cup vooral als voorbereidingswedstrijd gaat gebruiken, aangezien hij ook doorgaat naar de OceanPerf in Capbreton. Met twee zware wedstrijden achter elkaar wordt die periode voor hem zeker een serieuze test richting de EK in Alicante.

Al met al een zeer interessante samenstelling, die overigens geen reserves bevat. De dames stijden niet alleen met elkaar tegen de andere landen, maar zullen zich individueel ook moeten onderscheiden om de EK plaatsen veilig te stellen. Vanuit die stelling lijkt de keuze ook heel erg logisch, aangezien deze dames qua prestaties het dichtste bij elkaar liggen. Bij de heren enkele afwezigen, mede doordat Peter Crijns, Ruud van Bommel en Martin Teley in hetzelfde weekend afreizen naar Italië voor de Italiaanse Zomer Kampioenschappen in het zwembad. De selectie lijkt dus minder gewicht te hebben op onderscheid maken, maar meer op het meepakken van de ervaring of het wedstrijdritme.

Wij van LifeSaving.nl gaan natuurlijk proberen om u op de hoogte te houden van de prestaties op deze wedstrijd. Hoe dat gaat gebeuren, hoort u t.z.t.

Voor nu wensen wij u in ieder geval nog een prettig weekend.

DLRG Cup 2010 - Review Dag 2
DLRG Cup 2010 - Review Dag 1 - Avond
DLRG Cup 2010 - Review Dag 1 - Ochtend
DLRG Cup 2009 - Newsflash Dag 2
DLRG Cup 2009 - Newsflash Dag 1 (2)
DLRG Cup 2009 - Newsflash Dag 1