lifesaving.nl banner 1

Toeschouwers van de Beach Flags

Inmiddels traditioneel in de avond was daar de Beach Flags tussenloop en de grande finale. Dit keer (helaas?) niet zo spectaculair onder verlichting van de bouwlampen, want de zon was nog genoeg aanwezig. Met drie Nederlandse deelnemers aan de start, die allemaal zomaar eens bij de beste acht konden eindigen. Maar onze ogen waren natuurlijk gericht op het aanstaande gevecht tussen Frederic Tortosa Rodriguez (de winnaar van vorig jaar) en Robert Hendriks (de winnaar van de editie daarvoor). Als alles verliep zoals onze redactie dat verwachtte tenminste, want met de Beach Flags is er maar een garantie: spektakel en verassingen zijn er altijd.

Bij de dames stond Anneloes Peulen voor Nederland aan de start. De tussenlopen waren voor haar niet echt een probleem, al vreesden de kenners er voor dat ze toch dat extra stukje explosiviteit in het rennen miste. Haar starts waren verre van slecht, en daarom kon Anneloes ook gewoon haar opwachting maken in de finale. In die finale werd helaas wel duidelijk dat onze critici het bij het rechte eind hadden, en werd Anneloes er op het middelste stuk van de flags uit gelopen. Een twaalfde plaats was het resultaat, waar we overigens niet al te kritisch over moeten doen, want dat is ook nog steeds heel goed.

Random action @ Beach Flags

Tussen het geweld van de heren vonden we ook Peter Crijns, Robert Hendriks en Frederic Tortosa Rodriguez (ook wel bekend als Mini-Palmboom) terug. De trouwe lezer van onze website denkt meteen: "Huh? Ik dacht dat Spanje Catalonië niet meedeed dit jaar?" Correct, maar meneer Mini-Palmboom's Spaanse paspoort ligt voorlopig in de kast en is vooral Zwitser tegenwoordig. Dat u het maar weet. In de finale ook andere grote en hele grote namen, zoals Jim Asprou, Christian Ertel, Philip Heidiger, Benjamin Jürgens en misschien ook wel Adrian Flügel.

En hoe dit allemaal afliep? Daar hebben wij hele mooie beelden van de DLRG, die dit keer dus wel goed geregisseerd zijn en inzoomen op de echte actie die er toe doet.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=Okom3iEj9a0}

Ja! Ja! Ja! Robert flikt 'm gewoon weer! Met een reglementair schouderduwtje hier en daar wist hij opnieuw de Nivea DLRG Cup Beach Flags op zijn naam te schrijven. Helaas geen interview zoals bij de winnares bij de dames, Anne Katrin Herms. Maar dat houdt u dan nog van ons te goed.
Buiten beeld kwam natuurlijk ook Peter Crijns in actie. Hij werd in de 6e run in de verdrukking gerend door Jim Asprou (die uiteindelijk vierde werd), en wist zich hier bijna briljant uit te bevreiden. Maar helaas bleef het bij bijna briljant, want hij zag vervolgens iemand met een zwart-witte cap over het hoofd en sneuvelde dus op plaats 11.

Het einde van de eerste dag.

Tot zover de review van dag 1. Insiders zijn nu al benieuwd naar wat er op dag 2 (vandaag) gaat gebeuren. Met de Oceanman/woman, Rescue Tube Rescue Race, Board Race en de Oceanman/woman Relay op het programma is het altijd spektakel naar wij dachten. Stay tuned!