lifesaving.nl banner 1

ILSBegin februari waren er weer vergaderingen van de ILS. De overkoepelende organisatie van alles wat Life Saving is. Daar zijn ook alle zaken die met de sport Life Saving te maken hebben behandeld. Dit artikel had net zo goed "De toekomst van Life Saving" kunnen heten, want er zijn afspraken gemaakt over de aanstaande EK, EjK en WK. Ook zijn er een aantal regels op de schop gegaan. Duidelijk is in ieder geval dat er een hoop veranderen gaat. Hierin wil Lifesaving.nl alvast een klein beetje duidelijkheid scheppen.

 

 

 

 

 

De informatie hieronder komt van onze correspondent bij de ILS; Jolanda van Dalen.  Zij is lid van de Technical & Rules Committee en de Sport Development Committee. Ook is zij binnen de ILS het aanspreekpunt voor de coaches en teammanagers.

 

Europese Kampioenschappen 2009

Er was geen land dat deze wedstrijden wilde organiseren dus de EK is helaas afgeblazen en gaat definitief niet door.

 

Europese junioren Kampioenschappen 2009

De hoop op een EjK blijft nog bestaan. Zekerheid is er nog niet, hopelijk komt deze zekerheid wel in de volgende week.

 

Europese Kampioenschappen 2011

Duidelijk werd wel dat er iets moest gebeuren wil er nog een land opstaan om de volgende EK te organiseren. Daarvoor is er gedacht aan diverse maatregelen om het evenement goedkoper en minder materiaal intensief te maken, maar ook om minder vrijwilligers in te moeten zetten. Daarop is besloten het aantal deelnemers en het aantal onderdelen in te korten. Hierin is een afweging gemaakt in onderdelen die saaier zijn, langer duren en materiaal nodig hebben, die verder niet gebruikt worden. Voorlopig staan de 200 meter hindernis, de 4 x 50 meter hindernis en de Beach Sprint op de korrel.Echter is dit nog niet zeker, hierover wordt nog tijdens de ILS vergadering in mei 2009 nog een besluit genomen.

 

Rescue 2010 in Egypte, we hadden het kunnen weten...

 

Wereld Kampioenschappen 2010

Zoals al eerder op Lifesaving.nl te lezen was, rommelde het in Groot-Brittannië bij de organisatie van de WK en waren ze alleen nog in staat om de wedstrijden voor de nationale ploegen te organiseren. Echter bood Egypte zich aan voor een volledig WK programma. Helemaal 100% zeker is het nog niet, maar medio september/oktober 2010 zal de WK 2010 in Alexandrië, Egypte gehouden worden.

 

Concept logo

 

Nieuwe regels

Tijdens de vergaderingen is er ook weer op hoog niveau over de huidige regelgeving gesproken. Opnieuw kwam het popvervoeren ter sprake, alleen dit keer op voorstel vanuit de Atleten Commissie. Tevens zou er ook een verandering zijn rondom de regels van de torpedoboei bij de Life Saver en de Super Life Saver. Over deze en andere veranderingen komt na 15 februari een uitgebreider verslag op Lifesaving.nl.