lifesaving.nl banner 1

MISP 08 LogoTijdens de dag van de arbeid was het hard werken in Nivelles/Nijvel, België. Daar werd namelijk een Internationale Meeting in het Pool gebeuren gehouden. Voor sommige Belgen ná de eerste Selectiewedstrijd voor de WK van het Nederlands team, nóg een kans om kwalificatietijden te zwemmen

 

Het klinkt misschien raar, maar donderdag 1 mei, de dag van de arbeid, was in veel landen wél een vrije dag, zodat de Franstalige Life Saving afdeling in België deze wedstrijd kon organiseren. Deelnemers waren er uit België (logisch), Duitsland en Frankrijk.

 

Zoals gezegd was dit dus nog een kans om kwalificatietijden of op z'n Belgisch préselectietijden te zwemmen voor de Belgische Kampioenschappen, de Europese Junioren Kampioenschappen en de Wereld Kampioenschappen. Wel afhankelijk van de Franstaligheid of Nederlandstaligheid van de betreffende Life Saver. We gaan snel kijken wie wat heeft gedaan.

 

Op de 100 meter popredden met vinnen, u weet wel, de 100 meter popduiken met zwemvliezen, ging Lize Boogaerts in de junioren categorie gelijk maar voor zo'n préselectietijd. Maar liefst 2 seconden dook ze eronder, met 1:08,87. In de loop erna deed Sabine Schoonbrood hetzelfde truukje, met 1:08,60. 

 

Ligue Francophone Belge de Sauvetage
Ligue Francophone Belge de Sauvetage

 

Wat de junior Simon Beckers op het vorige onderdeel nét niet lukte, lukte hem wel op de 50 meter popredden. Met 36,80 bleef hij een halve seconde onder de benodigde tijd voor préselectie. Sterker nog, dit betekende een nieuw BK (Belgisch Record). Bij de dames stak de Belgische Hannemie Peeters de loef af voor de Duitse Stephanie Kasperski met 39.52 om 39.88 en hield zo de Belgische titel in eigen land. Bij de heren won Maarten Veys in 35,74 exact.

 

Sabine Schoonbrood loste later weer alle verwachtingen in. Op de Super Life Saver knalde ze haar tweede kwalificatie tijd voor de EjK eruit. Lore Heyligen deed op de 100 meter reddingswissel in Eindhoven een week voor de MISP nog een tijd die 2 tienden te langzaam was naar EjK maatstaven (1:09,21) maar wist dat deze keer toch anders te brengen. Toen ze aantikte bleef namelijk een 1:28,99 op de klokken staan. Ook dat bleek een Belgisch Record te betekenen. 

 

De Life Saver leverde voor Nele Vanbuel nét geen elite tijd op, met 1:03,37, u ziet slechts een nulletje teveel. Echter won ze wel het onderdeel ruim voor mevrouw Kasperski, die hetzelfde geintje in 1:05,12 deed. Maarten Veys zorgde hier als enige senior voor een préselectietijd voor de aankomende WK, met 0:58,67. Hij was hiermee ook direct de enige onder de minuut.

 

Tot zover alle Belgische kandidaten voor de aanstaande grote toernooien, mocht u de uitslagen uitgebreid willen bestuderen, dan kan dat bij onze uitslagen service. De volgende kans voor alle kandidaat WK gangers is op maandag 12 mei in Moeskroen. Alweer een mooie vrije dag om Life te Saven.

 

Uitslagen MISP '08: Alles, 200 hindernis, 100 popvliezen, reddingswissel, 50 pop, life saver, super, Estafettes

Bron: VRC.nu, Rettungssport.com, LFBS.org