Geschreven door: Jeroen Koster

trigger_2012_aangepast
Op zaterdag 8 September was het dan zover, het eerste officiële Nederlands Kampioenschap Ocean Events voor aspiranten C en D. Dit kampioenschap dat oorspronkelijk gehouden zou worden aan recreactieplas 't Witven in Eindhoven, was op het laatste moment verplaatst naar de Ijzeren Man in Eindhoven vanwege de gevreesde blauwalg in 't Witven.
Om 8.30 kwamen de eerste deelnemers het terrein op, waar om 9.30 uur de strijd los zou gaan barsten. Een strijd tussen een 5-tal brigades uit het hele land, namelijk; Nederweert, Zevenaar, Dordrecht, Echt en Gouda met in totaal 44 deelnemers.



{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=DNjyGo5Impg}

Met een heerlijk opkomende zon en een lekkere temperatuur werd er gestart met de beach flags waar eerst de series voor de C categorie werden afgewerkt. Na deze series volgde de finale voor de D Categorie waar bij de meisjes de eerste plaats werd opgeëist door Tatum Reppel van RB Dordrecht, gevolgd door Amber Kolk (RB Dordrecht) en Leonie Atres (RB Gouda). Bij de jongens was de strijd er niet minder om en ging de winst naar Christopher van Giessen met op de 2de plaats Tom Russchen en 3e Senne Mares. Een volledig Dordts onderonsje.
Bij een steeds warmer wordende dag vingen de finales voor de C categorie aan. Eerst werden de B-finales gehouden en daarna de A-finales waar zich ware talenten aandiende. Bij de meisjes werd de top 3 ingevuld door; 1. Charlotte van der Hoek (RB Dordrecht), 2. Liz Lutgens (RB Echt) en 3. Bo van der Vorst (RB Echt). Bij de jongens C was de strijd nog veel spannender tussen de (tweeling) gebroeders Meerten. In deze finales was een van de favorieten helaas vroegtijdig uitgeschakeld. De top 3 werd gevormd door; 1. J. Meerten (RB Echt), 2. J. Meerten (RB ECHT) en 3. Vincent Atres (RB Gouda).

nk-aspiranten

Na deze finales Beachflags steeg het kwik naar grote hoogte en waren de wateronderdelen een heerlijke verkoeling voor de deelnemers. De scheidrechters en supporters namen de tijd om lekker bij te kleuren.
Als eerste was de Board Race aan de beurt. Hier werden directe finales gehouden met als resultaat. Meisjes D: 1. Tatum Reppel (RB Dordrecht), 2. Leonie Atres (RB Gouda) en 3. Amber Kolk (RB Dordrecht). Jongens D: 1. Fernando van Giesen (RB Dordrecht), 2. Tom Russchen (RB Dordrecht) en 3. Christopher van Giesen (RB Dordrecht). Wederom een 1,2 en 3 voor Dordrecht.
Bij de meisjes C werd er gestreden tussen 14 furieuze meiden die allemaal wilde winnen. Aan het langste eind trok uiteindelijk Charlotte van der Hoek (RB Dordrecht) gevolgd door Isa Cuijpers (RB Echt) en Marjan van Heeringen (RB Dordrecht). Bij de jongens C zou de strijd weer gaan tussen de familie Meerten. Een slechte start van J. Meerten had het volgende resultaat tot gevolg: 1. John Meerten (RB Echt), 2. Jeroen van Gellekom (RB Echt) en 3. Jack Meerten (RB Echt).

nk-nippers-board

Een korte pauze viel de supporters, deelnemers en officials ten deel alvorens er met de Run-Swim-Run werd gestart. Hier diende de deelnemers na een sprint over het strand met hindernissen in de vorm van bomen, officials, hekwerken, fotografen en vlaggen zich door de prachtige flora en fauna van de ijzeren man te ploeteren. De Floriade zou willen dat er zoveel groen zou zijn. Maar niet voor alle deelnemers was dit een prettig vooruitzicht of ervaring.
Ook hier is weer een felle strijd gestreden. Meisjes D: 1. Tatum Reppel (RB Dordrecht), 2. Leonie Atres (RB Gouda) en 3. Amber Kolk (RB Dordrecht).
Jongens D: 1. Christopher van Giesen (RB Dordrecht), 2. Tom Russchen (RB Dordrecht) en 3. Jop Verhoef (RB Dordrecht). Meisjes C: 1. Kim Bruijniks (RB Gouda), 2. Bo van der Vorst (RB Echt) en 3. Marjan van Heeringen (RB Dordrecht). Jongens C: John Meerten (RB Echt), 2. Jack Meerten (RB Echt) en 3. Jeroen van Gellekom (RB Echt). Waar er door de Meerten broeders een voorschot werd genomen op een vollledig Rood-Zwart-Rood podium, net als bij de jongens C het podium Rood-Geel-Rood lijkt te gaan kleuren.

nippers-rsr

Voordat we naar de prijsuitreiking gaan zijn er eerst nog 2 teamondedelen. De Board rescue race wordt bij de meisjes D gewonnen door Dordrecht gevolgd door Echt helaas was er geen 3e team. Bij de jongens D was de uitslag identiek Dordrecht 1 en Echt 2.
In de C categorie werd de finale 1 keer afgewerkt zonder Gouda, waar er na overleg werd besloten de finale nogmaals uit te voeren maar deze keer met Gouda aan de start. Voor de uitslag had het uiteindelijk geen gevolgen. Meisjes C: 1. Dordrecht, 2. Echt en 3. Gouda. Jongens C: 1. Echt, 2. Dordrecht en 3. Gouda.

nippers-board-rescue

Bij de rescue tube verliepen de finales wel volgen plan waar de volgende resultaten werden behaald. Meisjes D: 1. Dordrecht. Jongens D: 1. Dordrecht. Hier waren helaas niet meer deelnemende teams in de D categorie. Meisjes C: 1. Echt, 2 Dordrecht. Jongens C: 1. Echt, 2. Dordrecht.

nippers-rescue-tube

Met deze laatste estafette was er een einde gekomen aan de prachtige Nederlands Kampioenschap voor aspiranten en was het wachten op de uitslagen. Zoals vooraf mogelijk geacht zouden er in het teamklassement problemen kunnen ontstaan omdat er maar 2 onderdelen werden gehouden en de teams gelijk zouden kunnen eindigen. Hiervoor was een oplossing gevonden om dan de individuele punten van de deelnemers mee te tellen en zo het teamklassement te vormen.
Uiteindelijk was deze regel ook nodig om een klassement bij de meisjes C te kunnen maken.

Uitslag teamklassment.
Meisjes D: 1. Dordrecht en 2 Echt. Jongens D: 1. Dordrecht en 2. Echt. Alsof de jongens de meisjes kopieren.
In de C catergorie zag het podium er als volgt uit. Meisjes C: 1. Dordrecht, 2. Echt en 3. Nederweert. Jongens C: 1. Echt, 2. Dordrecht en 3. Gouda.

nippers-prize

Het individuele klassement werd gevormd door de 3 onderdelen bij elkaar op te tellen en gaf als resultaat. Meisjes D: Tatum Reppel (RB Dordrecht), 2. Leonie Atres (RB Gouda) en 3. Amber Kolk (RB Dordrecht). Meisjes C: 1. Charlotte van der Hoek (RB Dordrecht), 2. Marjan van Heeringen (RB Dordrecht) en 3. Kim Bruijniks (RB Gouda).
Jongens D: 1. Christopher van Giesen (RB Dordrecht) , 2. Tom Russchen (RB Dordrecht) en 3. Fernando van Giesen (RB Dordrecht). Jongens C: 1. John Meerten (RB Echt), 2. Jack Meerten ( RB Echt) en 3. Vincent Atres (RB Gouda).

De medailles werden uitgereikt door de junioren bondscoach Hans Vijge die daarmee direct de aanstormende talenten kon aanschouwen die binnenkort ongetwijfeld aan zijn deur staan te kloppen.

Uitslagen
Foto's: Martin Meerten, Wim Cuijpers