Geschreven door: Axel Tichelaar

Lowndes-Eckstein
Dames en Heren het is weer zover, seizoen 3 van 'Rexona Australia's Greatest Athlete' komt eraan. Dit spectaculaire programma dat alleen in Australië op tv te zien is, komt dit jaar ook naar LifeSaving.nl met volledige verslaggeving per aflevering!

Voor de mensen die het principe van het programma nog niet kennen hier een kleine update van de afgelopen 2 seizoenen.  8 Top atleten strijden voor de titel ‘Rexona’s Australia's Greatest Athlete 2011’! Deze 8 personen verschillen allen van sport, en we gaan kijken welk persoon hiervan het meest allround is. Er zullen 15 onderdelen gedaan worden en per onderdeel zijn er punten te verdienen.

Voor elk persoon is er een onderdeel verzonnen wat te maken heeft met de sport die hij beoefent.
Een klein voorbeeldje van Shannon’s onderdeel in seizoen 2:

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=AZTQMwNThMo}

Voordat we een blik werpen naar de strijders van dit jaar, kijken we even naar het klassement van de afgelopen 2 seizoenen:

Seizoen 1:

Place Name Points Sport
1st Billy Slater 1385 Melbourne Storm NRL player
2nd Jamie Whincup 1085 V8 supercar driver
3th Brett Deledio 1070 Richmond Tigers AFL player
4th Steve Hooker 1025 2008 Beijing Olympic Games gold medalist in pole vaulting
5th Andrew Symonds 1020 Cricket Player
6th Lote Tuqiri 975 Rugby Union Player
7th Ky Hurst 960 Surf Life Saver/Ironman Champion
8th Joel Griffiths 920 A-League soccer player

Leuke weetjes seizoen 1:

Seizoen 2:

Place Name Points Sport
1st Billy Slater 1415
Melbourne Storm NRL player
2nd
Shannon Eckstein 1410
Surf Life Saver/Ironman Champion
3th
James O'Connor 1055
Rugby Union player
4th
Craig Lowndes 960
V8 supercar driver
5th
Cameron Ling 950
Australian rules footballer
5th
Jason Culina 950
A-League soccer player
6th
Matthew Mitcham 890
2008 Beijing Olympic Games diving gold medallist
7th
Wendell Sailor 870
Rugby League and Rugby Union player

Leuke weetjes seizoen 2:


En dan nu de aankondiging van het nieuwe seizoen, hier heeft iedereen op zitten wachten, mag ik aan jullie voorstellen de nieuwe 8 strijders!

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=WvjZLmTu95g}

Mark 'Frosty' Winterbottom:
Mark_Winterbottom_in_Bahrain_2007
Mark 'Frosty' Winterbottom is een V8 motorcoureur. vanaf zijn 8ste zat deze man al op de 50cc en 80cc motoren. Toen hij eenmaal 10 werd heeft hij de overstap gemaakt naar de karts. Mark heeft in de karts gezeten tot hij begin 20 was, in de tussentijd heeft hij 10x de Australische kart kampioenschappen gewonnen en 25x de State Karts Championships. In 2002 heeft hij de overstap gemaakt naar de V8 en heeft in de tussentijd aardig wat behaald hieronder een paar prestaties.

Quade 'Coops' Cooper
Quade-Cooper
Quade 'Coops' Cooper is een Australian Rugby Union speler voor de Queensland Reds. Oorspronkelijk komt deze bikkel uit Nieuw Zeeland maar is op vroege leeftijd verhuisd naar Australië. Hier heeft hij zichzelf gevonden in de rugby wereld en heeft het record Schoolboy caps gewonnen (een prijs voor college rugby spelers). hieronder een aantal hoogtepunten.

Shannon 'The Proffesor' Eckstein
shannon-turn-to-shine
Shannon 'The Proffesor' Eckstein wie kent deze man niet, hier kijken we voor, één van de grootste lifesavers die op het moment actief is. Deze legende is een echte Australiër en doet al honderdmiljoenjaar mee in de lifesaving wereld. Meer hoef ik denk ik niet te vertellen alleen dat hij de 'Rexona Men' titel ook maar even moet pakken. Hieronder een aantal prestaties van deze held.

Luke 'Hodgey' Hodge
Luke_Hodge_2008
Luke Hodge AFL speler. Zoals sommige van jullie misschien al weten, is dat de AFL misschien 1 van de hardste en meest fysieke sporten is. Luke Hodge is 1 van deze spelers en wel bij de Geelong Falcons. In 2001 is Luke aangeboden in de Drafts en is de meest geboden speler van het jaar. Hieronder een aantal prestaties.

Kurt 'Gidsy' Gidley
kurt-gidley
Kurt 'Gidsy' Gidley oorspronkelijk afkomstig uit New South Wales mates. De sport die hij beoefent is NRL (een Australische rugby bond). Deze jongen heeft ook voor Australië gespeelt en zit vanaf 2010 ook in het All Star Team. een aantal prestaties hieronder.

Eamon 'Eamon The Daemon' Sullivan
eamon-sullivan
Eamon Sullivan is een zwemmer eerste klas. heeft 2 maal mee gedaan aan de Olympische Spelen van 2004 en 2008. Deze man heeft zelf een aantal wereldrecords op zijn naam gehad. Vanaf jongs af aan ligt deze gozer al in het water en heeft zich langzamer tijd beetje bij beetje omhoog gewerkt tot het hoogste niveau. hieronder een aantal prestaties.

Fabrice Lapierre
lapierre-fabrice
Fabrice Lapierre is een atletieker met als specialisatie the onderdeel verspringen. Is op vroege leeftijd begonnen bij de lokale atletiekclub en is zich gaan specialiseren op het verspringen tijdens zijn college. Hieronder een aantal prestaties.

Kenneth 'Ken' Wallace
ken-wallace
Kenneth 'Ken Wallace oorspronkelijk lifesaver is op 16 jarige leeftijd overgestapt naar het Kano varen. Op 18 jarige leeftijd was deze jongen toen nog al een groot gerespecteerde sporter, hij heeft toen namelijk de Wereld Kampioenschappen Junioren Kano varen gewonnen op de K-1 1000m afstand. hieronder een aantal prestaties.

Hieronder de presentatoren van seizoen 3 die aanwezig zullen zijn.

Wendell 'Big Dell' Sailor
Wendell-sailor
Deze held uit seizoen 2 die zichzelf 'The First Black Ironman' noemde, gaat dit jaar de presentatie op zich nemen. Meer hoeven wij van Lifesaving.nl niet te zeggen, alleen nog dat je het compilatie filmpje hieronder moet kijken. Hij slaat gewoon die vent op 0.23 sec naar de overkant van het zwembad!

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=Wk6AoZ7y__0}

Mark Beretta
Mark_Beretta_Torch
Mark Beretta één van Australisch grootste sport presentatoren. Deze man werkt onder andere voor Channel Seven. Dit jaar zal hij dus de presentatie net als vorige seizoenen doen.

Zondag 13 Februari zal de eerste aflevering van seizoen 3 in Australië op de buis zijn. Wij hopen jullie hierna zo snel mogelijk te helpen bij het kijken van deze serie.


Seizoen 1 & 2: Youtube
Officiele website