It's raining records - Italiaanse Lente kampioenschappen

WR
Terwijl er overal nationale kampioenschappen in de verschillende zwembad worden gehouden en er overal records worden verbroken, is er nu al weer een kampioenschap dat er met kop en schouders bovenuit springt. De Italiaanse Lente Kampioenschappen. Na tweederde van de wedstrijd staat de stand op 3 wereld records en een paar Europese Junioren Records.


En daar kan er maar één de baas zijn. Simone Procaccia. Hij moest en zou de selectie halen voor het komende Europees kampioenschap en dat heeft hij op dag 2 ook al even gedaan.

Procaccia

48,07

seconden had hij maar nodig voor de 100 meter popduiken met zwemvliezen. Da's niet mis hè! Wat zal die man voor een keerpunt hebben gehad? Hij was er zelf ook al erg blij mee, want dat hij vorig jaar als wereldrecordhouder niet mee mocht naar Egypte zit hem nog altijd dwars. Zijn doel om naar Alicante te mogen is dan nu ook behaald en daar is hij naar eigen zeggen "in zijn nopjes mee."

Onlangs schreven we nog over Stefano Costamagna die een zogenaamd Europees Junioren Record zwom van 48,58 (als het werd goedgekeurd) Nou blijkbaar weten de Italianen meer dan wij hier bij elkaar weten, want achter Simone zwom Stefano blijkbaar een nieuw Europees Junioren Record van 49,16. Even voor de duidelijkheid, hier werd Stefano vierde mee. Ja. Vierde. Nummer twee was Francesco Bonanni met 48,84 en nummer drie was R Bianchi met 48,96. Dus met het niveau zit het daar wel snor.

belachelijk

Dan denkt iedereen misschien dat dit al het hoogtepunt was, maar nee! Vergis je niet.  Zoals u weet is er altijd baas boven baas.

Wij introduceren, Matteo Montesi. Uit de zwemwereld en lid van Rane Rosse, u weet wel, die rode kikker. Met z'n 25 levensjaren op de teller dacht hij vorig jaar: "Kom, laat ik eens gaan lifesaven." Niet geheel zonder resultaat. Hij was al in Alexandrië voor bovengenoemd team, deed eerder vooral mee aan de estafettes, maar wist waar hij het echt van moest hebben. Hij geloofde er vanaf het begin in en dankt nu zijn ondersteunende familie en iedereen die dichtbij hem staat. Bent u er klaar voor?


Nee serieus? Echt klaar?Hij startte op de life saver, ook wel de 100 meter popredden met zwemvliezen en torpedo ofzo. Iedereen weet, het wereld record is 53,75 en al jaaaaaaren in handen van Lutz Heimann. Of was in dit geval. Matteo Montesi, onthoud die naam, mag ook mee naar Alicante. En waarom dan? Om de volgende tijd.

53,35

Dus!

Meneer is ook nog eens cum laude afgestudeerd architect van de technische hogeschool van Milaan en wil graag promoveren. Hij denkt dat het niet gaat lukken voorlopig, want hij moet eerst meer zwemmen. Met 2 uur per dag zwemmen en 3 keer per week naar het krachthonk blijft er natuurlijk ook al niet superveel tijd meer over. En zo hoort het.

Op het juniorenfront werd het Europese Junioren Record van Anil Sezen op de life saver van 55,30 ook al aan gort gezwommen. En wel door Alessandro Fontana met 54,55! Hoppa!

Chiara Pidello
Tot zover de mannen! Want er waren uiteraard ook dames aan de start. Laten we het eens hebben over Chiara Pidello. Bekend van de gouden medailles op de WK op de 50 pop en 100 reddingswissel, waarbij ze op dat laatste ook nog eens een wereldrecord aftikte. Die is nu dus alweer uit de boeken! Van 1:12,73 naar

1:12,60

Tot zover de eerste twee dagen van de driedaagse Italiaanse Lente Kampioenschappen. Eens kijken wat er in Dordrecht gaat gebeuren.


Voor de mensen die graag ons nieuws overnemen zonder te vermelden waar het gevonden werd, jullie weten de bron en de uitslagen nu wel te vinden!