lifesaving.nl banner 1

zevenaar_post
vrijdag 8 april


De jongens in actie op 2 april, tijdens het onderdeel popduiken voor ploegen. foto: pr
De jongens in actie op 2 april, tijdens het onderdeel popduiken voor ploegen. foto: pr

Duiven-Zevenaar - Op zondag 3 april 2011 heeft het herenteam van Reddingsbrigade de Breuly een bronzen plak gehaald tijdens het NK Zwemmend Redden voor ploegen. Doordat de dames zich op een knappe 6e plaats zwommen werd de dagzege voor de team samen bekroond met een bronzen medaille.

De jongensploeg van RB Zevenaar, bestaande uit 3 jongens uit Duiven en 1 uit Zevenaar, zwom gisteren 2 april al het NK en haalde in een sterk deelnemersveld een knappe 4e plaats.
Een ploeg bestaat maximaal uit 6 personen (4 personen uit Duiven), waarvan er 4 per onderdeel mogen meedoen. De wedstrijdonderdelen voor de senioren zijn (voor de junioren zijn de onderdelen wat lichter qua uitvoering):
4 x 50 m estafette met hindernissen. Elke deelnemer zwemt tweemaal onder een hindernis tijdens een 50 m vrije slag zonder zwemvliezen. 50 m popduiken voor ploegen. En deelnemer van de ploeg duikt een pop op die op 25 meter van de start ligt op 3 m diepte. De teamgenoten vormen (op 20 meter van de start) een ploeg door in familiekopgreep terug te zwemmen naar de startzijde (iedere zwemmer houdt het hoofd van de voorganger vast en iedereen zwemt op de rug) 4 x 25 m popvervoeren.Elke deelnemer vervoert de reddingspop over een afstand van 25 meter. 4 x 50 m torpedoboei estafette. De deelnemners van de ploeg zwemmen in volgorde: 50 m vrije slag, 50 m vrije slag met zwemvliezen, 50 m vrije slag met torpedoboei en 50 m vrije slag met zwemvliezen met het slepen van de topedoboei en een slachtoffer. 4 x 50 m reddingswisselslag. De deelnemers van de ploeg zwemmen in volgorde: 50 m vrije slag, 50 m enkelvoudige rugslag, 50 m vervoeren van de tweede deelnemer en 50 m vrije slag met zwemvliezen 4 x 50 m lijnredding. Iedere deelnemer zwemt eenmaal met het reddingstuigje om en haalt een stokje op dat als pseudo-drenkeling dient en ieder haalt eenmaal een teamgenoot in met de reddingslijn.