lifesaving.nl banner 1

de-trompetter-logo
dinsdag 18 januari 2011


Het damesteam dat eerste werd bij de Nieuwjaarswedstrijd
Het damesteam dat eerste werd bij de Nieuwjaarswedstrijd

Echt
Het EHAD-team van Reddingsbrigade Echt maakte zaterdag 8 januari jl. een prima start van het seizoen met deelname aan de Nederlands kampioenschappen Eerste Hulp Aan Drenkelingen (EHAD) in Dordrecht.

Bij deze wedstrijd wordt elk team geconfronteerd met een in scène gezet ongeval te water. Op basis van een beoordeling van een aantal technische en medische beoordelingscriteria bij de oplossing van het ongeval komt de uiteindelijke winnaar tot stand. Het EHAD-team van Reddingsbrigade Echt eindigde achter de teams van Dordrecht 1 en Nederweert 1 op de een mooie derde plaats. Het team bestond uit Tom Driessens, Petra Peters, Charlotte van de Laar en Thijmen Stams.
Zaterdag 15 januari jl. namen drie dames-, drie heren- en één gemengd masterteam deel aan de jaarlijkse Nieuwjaarswedstrijd in zwembad De Ijzeren Man in Weert. Bij de dames was een spannende strijd tussen de eerste teams van Reddingsbrigade Heythuysen en het eerste team van Echt. Bij de eindstand bleek dat het team van de Reddingsbrigade Echt, bestaande uit Ilse Clevers, Leone Kelleners, Fiona Meuffels en Maike Op het Veld op de eerste plaats was geëindigd. Het tweede team eindigde op een vijfde plaats. Het derde damesteam werd vijftiende. Bij de heren stak het eerste team van Reddingsbrigade Heythuysen met kop en schouder boven de andere teams uit. Daarachter was het een spannende strijd tussen de teams van de Reddingsbrigade Zevenaar 1, Heythuysen 2, Echt 1 en Echt 2. Uiteindelijk eindigde het tweede team van Reddingsbrigade Echt 2 met een minimaal verschil voor het team van Echt 1 op een vierde plaats en werd het herenteam van Echt 2 vijfde. Het gemengde masterteam eindigde op de negentiende plaats. Het team van Echt 3 werd twintigste.